icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Vijesti.me/Privatna arhiva

SKANDAL U CRNOJ GORI

ŠTRAJK ĐAKA I RODITELJA: Deca neće na nastavu dok direktorka ne da ostavku i masovno se prepisuju u drugu školu

Roditelji đaka Osnovne škole "Mataruge" u istoimenom pljevaljskom selu već drugu nedelju ne puštaju decu na nastavu i masovno ih prepisuju u školu u Maoču jer direktorka neće da podnese ostavku.

Objavljeno: 11.09.2018. 10:26h

  


"Nakon što se Vanja Marković jutros pojavila u školi, deca nisu ušla na nastavu. Pokušali smo još jednom da razgovaramo sa direktorkom i da je zamolimo da napusti našu školu jer je za direktora ne žele naša deca, mi, roditelji, i naša tri sela - Kozica, Mataruge i Ljutići. Posle toga, ona je počela da nas ismeva govoreći da neće da ide pa ni po cenu da se škola zatvori. Ne možemo da razumemo da Ministarstvo prosvete i dalje drži ovakvu osobu na čelu jedne obrazovne ustanove - osobu koja nas svakodnevno naziva ‘glibavim Mataružanima’, ‘prokletim Kozičanima’ (što je direktorka ranije demantovala) i govori nam da ‘blejimo’", navodi se u saopštenju Saveta roditelja.

foto: Vijesti/Goran Malidžan

Osnovna škola Mataruge

 

Savet je još jednom "zamolio ministra prosvete Šehovića (Damira) da suspenduje Markovićevu sa mjesta direktora i odredi vršioca dužnosti".

 

"Nakon razgovora sa Markovićevom mi smo decu poslali kući, a onda smo se uputili u OŠ ‘Mile Peruničić’ u Maoču i podneli zahtev za upis naše dece u tu školu. Obaveštavamo da ćemo ujutro u 8 sati održati konferenciju za novinare, posle čega će se naša djeca uputiti pješke u školu u Maoču."

 

Roditelji su u petak kazali da im je Markovićeva saopštila da je podnela ostavku kada su od nje tražili ispisnice da bi decu prepisali u drugu školu.

Markovićeva je tada Vijestima rekla da je spremna da podnese ostavku ako je to jedini način da se reši problem.

 

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Privatna arhiva

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!