Foto: Printscreen/Pink

Andrićev venac

UŽIVO PREDSEDNIŠTVO SRBIJE, VUČIĆ SA FRANCUSKIM SENATOROM KADIKOM: Predsednik Makron u Beograd dolazi početkom decembra (VIDEO)

Politika
> 11:56h

BEOGRAD - Predsedniku Makronu recite da ćemo ga dočekati na domaćinski način i da smo sigurni da će se u Beogradu odlično osećati kao i da će rezultati njegove posete biti dobri i za Francusku i za Srbiju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju uživo posle razgovora sa francuskim senatorom Olivijeom Kadikom.

FOTO: Printscreen/Pink
FOTO: Printscreen/Pink
FOTO: Printscreen/Pink
FOTO: Printscreen/Pink
FOTO: Printscreen/Pink
FOTO: Printscreen/Pink
FOTO: Printscreen/Pink
FOTO: Printscreen/Pink
FOTO: Printscreen/Pink
FOTO: Printscreen/Pink

Vučić je tom prilikom rekao i da početkom decembra u veoma važnu posetu Srbiji dolazi francuski predsednik Emanuel Makron.

- Što se nas tiče Francuska i Srbija su prijatelji od davnina - rekao je Vučić i dodao da je sa Kadikom razgovarao o svim ekonomskim i političkim temama, uključujući i Kosovo.

Medijima se potom obratio i senator Kadik koji se zahvalio na pozivu i istakao da se on deluje na polju privrede, a što se toga tiče preneo je predsedniku Srbije da je svaka kompanija koja je investirala u Srbiju, a sa kojom je razgovarao, naglasila da je sto odsto zadovoljna ulaganjem i da joj se investicija u Srbiji u potpunosti isplatila.

foto: Printscreen/Pink

Kadik je naglasio i da su poslovi u Srbiji za jedan francuski Vansi ili Suez izuzetno veliki i važni poslovi ne samo za francuske kompanije nego i za čitavu francusku privredu. On je dodao i da je izbor Vansija za koncesiju za beogradski aerodrom i Sueza za postrojenje za preradu otpada veoma važan za Francusku.

Kadik je rekao i da ceni političke napore predsednika Srbije i sve ono što on čini na evropskom putu Srbije, kao i na rešavanju kosovskog problema.

- Izuzetno sam srećan zbog onog što vi činite u ovome pravcu, na ovome polju...

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kadik se potom okrenuo Vučiću i rekao mu: Gospodine predsedniče, divim se vašoj hrabrosti...... Jedan švajcarski pisac je napisao da je mozak Evrope između Pariza i Berlina, ali da je srce Evrope na Balkanu... Ako Evropa ostavi Balkan van svojih grudi, mislim da će ostati bez srca... Čekamo vas svi nestrpljivo...

(Kurir.rs/Foto: TV Pink Printscreen)