Foto: EPA/MARISCAL

Plej-of Dejvis kupa

LAJOVIĆ: Meč sa Indijom je možda poslednji koji igramo kao domaćini

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je danas da je predstojeći duel u Kraljevu protiv Indije u plej-ofu Dejvis kupa "jedan od istorijskih", pošto bi mogao da bude poslednji koji ekipa igra na domaćem terenu, posle promene formata takmičenja.

Tenis
> 15:19h

"Drago mi je što sam zdrav i spreman da se ponovo takmičim za Srbiju i drago mi je da smo domaćini. Možda je ovo jedan od poslednjih mečeva koje ćemo igrati kod kuće, jer je došlo do promene Dejvis kupa nakon 118 godina od osnivanja. Neće više biti velike mogućnosti da se igra kod kuće, jer samo mečevi u februaru će donositi domaćinstvo ili gostovanje, i to ako budete u grupi tih reprezentacija. Velika promena sledi, meč u Kraljevu koji ćemo igrati protiv Indije je jedan od istorijskih", rekao je Lajović, preneo je Teniski savez.

Teniseri Srbije igraju u Kraljevu protiv Indije od 14. do 16. septembra, u plej-ofu za ostanak u Svetskoj grupi. Mečevi će se igrati na šljaci.

Lajović je rekao da jedva čeka da počne duel, pošto se uželeo reprezentacije, timskog duha i zajedničih trenutaka sa saigračima.

"Viđamo se i družimo i na ATP turnirima, ali nije to isto, reprezentacija je nešto posebno i neprocenjivo", rekao je 56. teniser sveta.

Lajović će biti najbolje rangirani teniser u duelu Srbije i Indije.

"Za svaki meč, protiv bilo kog protivnika treba se spremiti 100 odsto, nikad se ne zna, rang i znači i ne znači mnogo. Rad, red, disciplina, vera i posvećenost zadatku donosi željeni rezultat, to je ono čime se ja vodim uvek, tako će biti i ovaj put", naveo je on.

Lajović je izrazio nadu da će publika podržati ekipu na putu do pobede nad Indijom, koju, kako je naveo, neće potceniti.

"Tim Indije nije za potcenivanje, iako su slabije rangirani od nas, oni isto kao i mi u svaki meč za nacionalni tim ulaze sa istim žarom i željom za pobedom. Sve ovo obećava i najavljuje divan sportski vikend u Kraljevu, koji će verujem biti popločan pobedom Srbije", rekao je Lajović.

Govoreći o proteklom delu sezone, Lajović je rekao da je zadovoljan, a posle Dejvis kupa igraće na turnirima u Kini, u Šenženu, Pekingu i Šangaju.

Beta Foto: EPA/MARISCAL

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: