Foto: Sloboden pečat

ima i dece

MAKEDONSKA POLICIJA OTKRILA 60 ILEGALNIH MIGRANATA NA GRANICI S GRČKOM: 50 pronađeno u kamionu, a još 10 u automobilu u Đevđeliji

Makedonska policija saopštila je danas da je na auto-putu u blizini granice sa Grčkom otkrila kamion sa 50 migranata, od kojih su četvoro deca.

Severna Makedonija

Kako se navodi, teretno vozilo "Iveko", sa skopskm tablicama, u kojem su krijumčareni migranti, policijska patrola je zaustavila u blizini sela Smokvica na auto-putu Đevđelija-Skoplje, juče oko 11.00.

Vozač je, pedesetak metara posle znaka da stane, zaustavio vozilo i pobegao, a u teretnom delu je pronađeno 50 migranata iz Pakistana i Avganistana, koji su smešteni u prihvatni tranzitni centar u Đevđeliji.

Policija je noćas, oko jedan sat posle ponoći, u Đevđeliji otkrila još 10 migranta kada je u tom pograničnom gradu zaustavila automobil marke BMV sa tetovskim registracijama.

Pri pregledu vozila pronađeno je osam migranta iz Pakistana i dvojica iz Avganistana, a vozača koji je u prvom trenutku pobegao policajci su brzo stigli i uhapsili.

Kurir.rs/Sloboden pečat/Beta Foto: Sloboden pečat