Foto: Dado Đilas

MOŽE TO MNOGO BOLJE

STRUČNJACI ZA KURIR: Krstajić, dobar (3)! Pročitajte šta kažu fudbalske legende o selektoru Orlova!

Pobeda u Litvaniji i remi protiv Rumunije u Beogradu. Očekivali smo šest, osvojili četiri boda. Dovoljno da se već izvede prvi zaključak o učinku Mladena Krstajića na klupi Orlova u Ligi nacija.

Fudbal

Četiri fudbalska stručnjaka dala su za Kurir svoje viđenje učinka mladog stručanjaka koji se uhvatio u koštac sa pozicijom na koju "vreba" sedam miliona Srba. Krstajić nije razočarao, ali ni oduševio. Neka sredina koja će nestati za mesec dana posle mečeva protiv Crne Gore i Rumunije. Ili će da ode ka gore ili pada na dno, ocena je sa kojom su i saglasni svi naši sagovornici.

Primedbe koje je selektor dobio od iskusniji fudbalskih ljudi svakako su dobronamerne i mogu da mu pomognu u budućnosti. Fudbalska Srbija želi samo uspehe državnog tima, ako njih nema, zna se ko je prvi na udaru...

M. Bjelinić

Milan Živadinović

Ocena: 2,5

Nema najvažniju stvar u fudbalu!

Neorganizovani smo bili na sredini teren, a pogotovo u zadnjoj liniji. Svi nešto hoće u napad, a tu im nije mesto. Tada se otvarao prostor za kontre Rumuna, koje naš vezni red nije zatvarao. Što se tiče Krstajića on je nespreman i neiskusan, ali nema i ono što je najvažnije u fudbalu - taliju. To moraš da imas, da Bog hoće da te nagradi, njega neće, nema tu taliu. Trebao je iz moralnih i sportskih razloga da ode posle one smene Muslina. Nije smeo da prihvati ponudu da bude selektor. Od mene za učinak dobija ocenu dva i po!

Dragoslav Stepanović

Ocena: 3

On je nov u poslu, mora pred medije!

Krstajić je nov u poslu, jeste da izbegava konferencije za medije, ali shvatiće vremenom da mora da stoji pred novinarima. Težak je to posao selektor, a nema glupih pitanja, već samo glupih odgovora. Mogli smo lako da uzmemo šest bodova, ali još nismo pronašli tim. Kada ekipa stalno ima menja igrače onda tu nema tima. Ne znam zašto je Kostić ušao tek u 65. minutu, pa on u Bundes ligi prolazi kao od šale bekove! Takođe, Luka Jović fantastično ulazi u šanse, nisam video igrača za lakše ulazi u šanse od njega, ne znam zašto nije tu.

Ljubinko Drulović

Ocena: 3

Dosta promena, traži se prvih 11

Ovo je ocena, pre svega, za učinak reprezentacije u ova dva meča. Imamo kvalitet i za ocenu više, očekujem da kada igrači koji u ritmu sve to bude daleko bolje. Prva utakmica protiv Litvanije bila je korektna, na kraju smo imali defanzivnih problema i mogli smo da primamo gol. Na meču sa Rumunijom bilo je dosta promena, pa još nemamo 11 igrača za koje može da se kaže da su standardni. Tek sledeće utakmice pokazaće ko su ti igrači koji će nositi tim u nastavku Lige nacija i predstojećim kvalifikacijama.

Ivan Golac

Ocena 3

Liči na dvojku, al ajde...

Sve to liči na ocenu "dovoljno", ali zbog četiri boda i šanse da budemo prvi neka bude trojka. Mada, kada vidim sa kakvom sirotinjom smo igrači. Protivnici su nam bili tragedija, kao i ovo samo takmičene koje je potpuno besmisleno. Mnogo utakmica, a kvalitet ispod nivoa koje imaju su imali i pojedini prijateljski mečevi. Šokirala me je tehnička neobučenost igrača i predaja lopte. Na tom nivou fudbala, praviti takve greške... To je bilo jezivo. Jedino što je vredelo bili su centaršutevi Rukovine i Kolarova. Morali smo više da "punimo" Mitrovića loptama.