Foto: FK Crvena zvezda

UČESTVOVAO U NAJVEĆIM KLUPSKIM USPESIMA

TUGA NA MARAKANI: Preminuo čuveni zvezdaš i potpredsednik crveno-belih Božidar Cerović (71)

FK Crvena zvezda sa velikim žaljenjem obaveštava javnost da je u 71. godini preminuo potpredsednik UUpravnog odbora Crvene zvezde prof. dr Božidar Cerović.

Fudbal

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu je od 1993. godine radio kao redovni profesor, dok je u Crvenoj zvezdi obavljao funkciju potpredsednika Upravnog odbora.

U Crvenu zvezdu došao je kao mladić, zajedno sa aktuelnim predsednikom Svetozarom Mijailovićem. Kao pravi zvezdaš, zaljubljenik u crveno-bele boje, dečko željan dokazivanja utabao je put u voljenom klubu.

Godine 1987. izabran je za predsednika Izvršnog odbora. Bio je deo najvećeg klupskog uspeha. Učestvovao je u kreiranju "petogodišnjeg plana", čije je sprovođenje dovelo do osvajanja titule šampiona Evrope i sveta.

I sada je, svojim marljivim i predanim radom, još jednom učestvovao u velikom uspehu kluba na evropskoj sceni, prvo plasmanu u Ligu Evrope, a sada i u Ligu šampiona. Gospodin Cerović jedao veliki doprinos svojim znanjem i iskustvom.

Trudio se da svoju ljubav prema Crvenoj zvezdi prenese i na svoje studente, pa je tako naš klub bio čest i rado viđen gost na Ekonomskom fakultetu.

Komemoracija će biti održana u četvrtak, 13. septembra, od 11 časova u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, dok je sahrana zakazana za petak, 14. septembar, od 13:30 na Novom groblju.

FK Crvena zvezda porodici i prijateljima Božidara Cerovića izražava najiskrenije saučešće.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Crvena zvezda)