Foto: Dado Đilas

PREDLOG DE LAURENTISA

DELIJE BI VRIŠTALE OD SREĆE: Evo šta UEFA kaže o predlogu da Napoli i Zvezda igraju u Bariju

Lepo je "Delijama" i svima u Crvenoj zvezdi zvučala ideja predsednika Napolija Aurelija de Laurentisa da ih ugosti u Bariju.

Fudbal

Bari i stadion "Sveti Nikola" ostali su zlatnim slovima upisani u Zvezdinoj istoriji, ali i u srcima navijača, jer su upravo tu crveno-beli 1991. godine postali prvaci Evrope pobedom posle penala nad Olimpikom iz Marseja u finalu Kupa šampiona.

De Laurentis je tu mogućnost javno izneo zbog spora sa gradskim vlastima. On je poželeo da Napoli u Bariju dočeka sva tri rivala u grupnoj fazi Lige šampiona - Liverpul, PSŽ i Crvenu zvezdu.

"Ovo je noćna mora, negativna tačka i smanjuje naš međunarodni standard da imamo stadion. Rekao sam "dosta je bilo", ne želim više da kreiram kontroverze, izgradićemo stadion. Biće nam potrebno dve godine, ali posle niko neće moći ništa da nam kaže", rekao je De Laurentis za Korijere delo Sport.

Međutim, kako sad stvari stoje, od selidbe Napolitanaca u Bari neće biti ništa.

Engleski novinar Pol Džojs kontaktirao je UEFA i dobio odgovor da na adresu "evropske kuće fudbala" nije ni stigao takav zahtev, pa samim tim i nije uzet u razmatranje.

Inače, Crvena zvezda je dobila zabranu organizovanog vođenja navijača na dva gostovanja u Ligi šampiona, protiv Liverpula i PSŽ-a, pa će "Delije" moći da idu u Italiju.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)