Foto: printscreen YT

DEMONSTRACIJA MOĆI

RUSIJA PRETI NEVIĐENOM VOJNOM SILOM: Novi suhoji, artiljerija, krstarice i 300.000 vojnika! Ovako je Putin gurnuo PRST U OKO Americi na 11. septembar! Prvi snimci VOJNE VEŽBE! (VIDEO)

Ruska vojska je počela najveće vojne vežbe u istoriji — „Istok 2018“ koja prkazuje snagu i spremnost ruske vojske

Planeta

U manevrima u kojima učestvuje oko 300.000 vojnika i 36.000 jedinica oklopne tehnike će biti uvežbavane ofanzivne i odbrambene operacije.

Pojavili su se prvi snimci sa vežbe na kojoj je demonstrirana snaga i moć ruske armije. Kako pišu ruski mediji, vojna vežba je svojevrsna poruka Zapadu: ako nećete vi s nama, ima ko će - Kina.

Naravno, manevri su i poruka NATO jer se pokazuje snaga i spremnost ruske vojske, pogotovo otkad su duž granica Rusije u Poljskoj i baltičkim republikama raspoređene snage NATO. Vojna vežba trajaće do kraja nedelje na području istočnog Sibira i ruskog Dalekog istoka.

Svetska javnost čeka da vidi kako funkcioniše novi oružani repertoar ruske vojske koji će biti prikazan: rakete Iskander, koje mogu da nose nuklearne glave, zatim nova generacija tenkova T-80 i T-90, ali i najnoviji borbeni avioni Su-34 i Su-35.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen YT