Foto: Printscreen Youtube

tuga

MEDI (3) JE MISTERIOZNO NESTALA PRE 11 GODINA: Roditelji joj još čuvaju sobu, a u maju su proslavili njen 15. rođendan! Sada strahuju da će zatvoriti slučaj i da NIKADA NEĆE PRONAĆI ĆERKU! (VIDEO)

Detektivi koji traže Medlin Mekejn, otetU 2007. u letovalištu u Portugaliji, prošle godine su nekoliko puta tajno odlazili tamo u potrazi za novim dokazima.

Planeta
> 08:17h

Oni su bukirali pet povratnih letova, ali Skotland jard nije želeo da otkrije da li su leteli u Portugal zbog istrage slučaja nestale devojčice. Odlasci u Portugaliju mogli bi da znače da istražitelji slede važne tragove, tvrde mediji u Velikoj Britaniji.

Međutim, istraga je do sada koštala oko 11 miliona funti i Medlinini roditelji strahuju se da bi za tri nedelje mogala da bude konačno zatvorena. Novi britanski ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid nije primio zahtev za dodatna sredstva od policije, a očekuje se da će dosadašnja sredstva namenjena u tu svrhu biti potrošena do kraja meseca.

U martu ove godine istražiteljima je odobreno još 150.000 funti (oko 170.000 evra) za potragu za otetom devojčicom. U maju su roditelji proslavili njen 15. rođendan, a kažu da je njena soba još čeka.

Mala Medi oteta je iz apartmana u letovalištu Praja da Luš (Algarve), gde je spavala s bratom i sestrom blizancima. Za to vreme, njeni roditelji su večerali s društvom u obližnjem restoranu. Kada su se vratili malo posle 22 sata, videli su da je nema. Detektivi veruju da su je oteli trgovci ljudima, ili provalnici posle neuspelog pokušaja pljačke.

Kurir.rs/San