icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Facebook / Milena Sovilj Plećaš

bravo ženo!

SRPKINJA IZ LIKE O KOJOJ PRIČA REGION! Milena sama brine o 4 ćerki, 40 krava, 8 ovaca, a petardama rasteruje vukove!

Posle smrti supruga, Milena Sovilj Plećaš (34) sama se brine o četiri ćerke i velikom seoskom imanju.

Objavljeno: 11.09.2018. 22:20h

 

- Sve imamo i dobro živimo - kaže Milena za hrvatski portal "24 sata". Ona vozi traktor, kosi, testeriše, meša malter, kuva, pere, obrađuje vrt…

 


Ona i njene četiri ćerke — Nikolina (6), Jelena (9), Milica (10) i Jovana (12), imaju 40 krava, svinje, ovce, kokoške, patke i kobilu, u vrtu šargarepe, krompira, krastavac, paradajz, blitvu, jabuke, šljive i 13 hektara livada koje treba pokositi…

 

- Ćerke mi nekad pomažu, a nekad neće. Ali nikad im nije dosadno. Igraju se sa psima i s ovcama za koje su umislile da su kućni ljubimci, jer dece u komšiluku nema. Ako im se ništa ne radi, uvek mogu da tumaraju šumama i da se penju po brdima - kaže Milena, a devojčice priznaju da im nikad nije dosadno jer je priroda puna iznenađenja.

- Ima tu puno lisica, a jednom smo videle i jazavca - veselo pričaju Milenine ljubimice o svojim pustolovinama koje proživljavaju dok mama radi.

- Sama kosim, sednem na traktor i kasnije pokupim bale. Pomognu mi komšije nekad. Pozovem na kafu, pa ih zeznem da mi pomognu, snađem se - kaže Milena.

Radni dan joj počinje u šest, a završi kad padne s nogu. Ima dve štale, u kojima drži blago poslagano u četiri reda. Dok ih sve nahrani, napoji i očisti balegu, taman je vreme za sve ispočetka. Ovce su joj se sprijateljile s ćerkama, pa dolaze u kuću.

- Kad sam kod kuće, nema stajanja! Očisti, operi, skuvaj… Ma i drva testerišem, malter mešam, sve, još samo čekam da me primeti neki bogataš s jahtom i apartmanima. Zimi čistim sneg bar dva-tri sata dnevno da bih probila put do štale. Sreća da dobro jedem, pa mogu - kaže Milena.

 

 

Kurir.rs/Sputniknews/24sata

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!