Foto: Printscreen/ Youtube

OPTUŽIO GA ZA KORUPCIJU

UVREDIO MU OFICIRSKU ČAST! Načelnik ruske garde izazvao Navaljnog na dvoboj i zapretio: Napraviću od tebe PLJESKAVICU! (VIDEO)

Načelnik Nacionalne garde Rusije (Rosgvardija) Viktor Zolotov izazvao je na dvoboj ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, nakon tvrdnji Fonda za borbu protiv korupcije o narušavanju u Rosgvardiji.

Planeta
> 08:33h

U saopštenju Fonda za borbu protiv korupcije, na čijem čelu je Navaljni, navodi se da se proizvodi za potrebe Rosgvardije kupuju po cenama znatno višim od tržišnih cena, a cene su porasle nakon što je krajem prošle godine ekskluzivno pravo da isporučuje proizvode za gardu dobio mesni kombinat "Prijateljstvo naroda".

"Dozvolili ste sebi uvredu i klevete u vezi sa mnom. Među oficirima nije uobičajeno da se to jednostavno oprosti. Oduvek su nitkove udarali po licu i pozivali ih na dvoboj. Gospodine Navaljni, niko nas ne sprečava da vratimo barem deo ovih tradicija, mislim na davanje satisfakcije", izjavio je Zolotov u obraćanju objavljenom na kanalu Rosgvardije na Jutjubu.

"Jednostavno vas pozivam na dvoboj — u ring, na strunjače, bilo gde, gde vam obećavam da ću od vas napraviti pljeskavicu“, rekao je general.

Prema njegovim rečima, kontraobaveštajne agencije, vojno tužilaštvo, Računska komora i služba obezbeđenja aktivno rade zajedno sa Rosgvardijom na otkrivanju "korupcionih manjkova“ u gardi.

foto: EPA

"Oni zaista postoje. Zato se borimo protiv toga. Identifikujemo ove ljude i, zavisno od toga šta je učinjeno, ili ih otpuštamo ili tužimo — tako kod nas stoje stvari", naglasio je Zolotov.

On je kao primer naveo tvrdnju Fonda za borbu protiv korupcije da su otkupne cene za sok nakon promene dobavljača porasle sa 40 na 87 rubalja.

"Ta komponenta o kojoj ste govorili, recimo, 40 rubalja za sok, govori samo da su u pitanju bili beskrupulozni dobavljači i korumpirani zvaničnici koji su se sa njima dogovorili, jer sok ne može da košta 40 rubalja, to može da bude samo voda ili neka zamena", naveo je Zolotov.

Ruska garda osnovana je 5. aprila 2016. godine na osnovu ukaza ruskog predsednika, a u njenom sastavu nalaze se pripadnici vojske Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i specijalci OMON.

Osnovni zadaci garde su borba protiv terorizma, ekstremizma, ali i organizovanog kriminala, a bavi se i osiguravanjem bezbednosti državnih objekata.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen/ Youtube