egipatski avion napravio haos

(KURIR TV) AVION POSLE NEKOLIKO SATI IZGURAN SA PISTE: Ovako su izgledale gužve na beogradskom aerodromu! Putnici nervozni satima čekali na svoje letove! POČELO UKRCAVANJE

Beograd
> 11:27h

BEOGRAD - Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu bio je zatvoren nekoliko sati, nakon što je jutros egipatski avion prinudno sleteo usled tehničkih problema. Svi letovi su bili odloženi, dok su pojedini avioni bili preusmereni na druge aerodrome u regionu.

Na aerodromu se napravljena ogromna gužva, putnici su sedeli, ležali u holu čekajući da se situacija normalizuje. Avion je sa piste izguran nešto pre 11 časova, kada je i aerodrom ponovo otvoren, a putnici se polako usmeravali na svoje letove.

Generalni direktor aerodroma Saša Vlaisavljević potvrdio je da će aerodrom "Nikola Tesla" biti uskoro otvoren. On je na konferenciji za štampu rekao da je avion koji je blokirao pistu uklonjen, i da će aerodrom za saobraćaj biti otvoren oko 11. 30 časova.

Ekipa Kurira posetila je beogradski aerodrom i zabeležila neverovatne gužve:

Egipatski avion inače je sleteo u 4.11 bez putnika, a zbog tehničkih problema blokirao je poletno-sletnu stazu, naveo je beogradski Aerodrom.

foto: Printscreen
foto: Kurir Tv Printscreen

Kako se nezvanično saznaje, egipatskom avionu su se blokirali točkovi glavnog stajnog trapa i zapalile sve četiri gume, a ovaj avion se vodio kao teretni.

Aerodrom "Nikola Tesla" u saopštenju ranije istakli su da čini maksimalne napore kako bi poletno-sletna staza što pre ponovo bila u punoj funkciji, ali i ukazuje da uklanjanje aviona sa poletno-sletne staze zavisi od tehničkih mogućnosti za njegovo bezbedno uklanjanje i stanja u kojem se nalazi avion.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)