Foto: Promo

DA LI STE ZNALI? Imamo istu mogućnost kao Švajcarska!

ŠVAJCARCI SU NAJBOGATIJI NA SVETU, A NJIHOVI STRUČNJACI OTKRIVAJU: Samo ovako vam nijedna kriza ne može ništa! PRETVORITE PARE U ZLATO, EVO KAKO TO MOŽETE U SRBIJI!

Društvo
> 13:30h

Švajcarska je po mnogim kriterijumima jedna od najuspešnijih zemalja na svetu. Nalazi se na vrhu lestvice zemalja koje nude najkvalitetniji život, najbolje uslove poslovanja i inovativnosti.

foto: Promo

Relativno mala zemlja, sa nešto više od osam miliona stanovnika, prepoznatljiva je kao jedna od najbogatijih zemalja na svetu sa DBP-om od oko 80.000 dolara po stanovniku. Švajcarska je građanski orjenitisana država u kojoj četvrtinu stanovništva čine stranci i koja ima jako malu nezaposlenost, ali visokokvalifikovanu radnu snagu.

Švajcarska ekonomija ima jaku uslužnu delatnost gde dominiraju finansijske usluge ,a tu je i jaka industrija utemeljena na modernim tehnologijama. Švajcarska ima razvijenu infrastrukturu, razvijeno tržište kapitala i ekonomski otvoreno tržiste, što je čini jako zanimljivom stranim korporacijama.

Ova zemlja ima najveći stepen ekonomskih sloboda u Evropi, što je na svetskom nivou svrstava u sami vrh odmah iza Hong Konga, Singapura i Novog Zelanda. Ekonomski giganati, koji u svom poslovanju koriste najsavremenije tehnologije, kompanije Argor Heraeus i Valcambi, omogućile su direktnu kupovinu svojih proizvoda preko svoje partnerske firme u našoj zemlji. Argor Heraeus je najveća kompanija za proizvodnju investicionog zlata na evropskom kontinentu. Kompanija Valcambi učinila je dostupnim na nasem tržištu deljive zlatne poluge.

foto: Promo

Razvojem finansijskog tržišta u našoj zemlji došlo je do izjednačavanja istog sa zemljama EU.

To se prezentovalo kroz dostupnost investicionih instrumenata na našem finansijskom trzistu. U 2018. godini ukinut je porez na kupovinu investicionog zlata. Na taj način, naše tržište postalo je egal sa finansijskim tržištima Evrope i Švajcarske.

Sve informacije vezane za proces kupovine zlata u našoj zemlji mozete dobiti posetom online platformi : zlato investicionog zlata KOLIKO ŠVAJCARCI ULAŽU U ZLATO? Građani Švajcarske nisu odoleli inertivnom trendu koji je zahvatio svet. Poučeni sa vodećih ekonomskih pozicija, počeli su u velikoj meri da kupuju ovaj prestižni plemeniti metal. Švajcarska valuta je relativno stabilna, ali poslednjih godina njena vrednost je više puta dovedena u pitanje. Tačnije, njena vrednost se osetno menjala u odnosu na evro i dolar. Ona je građanima zaduženim u francima napravila ozbiljne probleme. Poučeni događajima vezanim za sopstvenu valutu, švajcarski ulagači zele na ovaj način da očeliče (zaštite) svoj kapital. Švajcarski ekonomisti savetuju da neraspoređeni kapital građani u celosti alociraju, tj. konvertuju u zlato.

Kupovina zlata u našoj zemlji dostupna je svim građanima pod istim uslovima kao u Švajcarskoj, što je omogućila Zlatara Gold, uvoznik investicionog zlata.

Sve informacije vezane za kupovinu zlata i kretanje njegove cene u poslednjih 50 godina možete dobiti posetom internet stranici. Zlato se unazad 5.000 godina pokazalo kao najbolje sredstvo za očuvanje vrednosti novca. Valute su se pojavljivale i nestajale usled ekonomskih kriza i recesija, a zlato je ostalo netaknuto. Njegova vrednost je ista i tada i sada. Količina zlata u svetu je ograničena. Najrazvijenije zemlje sveta u poslednje vreme povećavaju sopstvene zlatne rezerve kako bi dodatno ojačale sopstvene valute. Nekada su se zlatne rezerve čuvale na tajnim lokacijama, dok u je sada primetan trend vraćanja u sopstvene zemlje.

Procenjuje se da godisnja proizvodnja zlata u svetu iznosi oko 2.500 tona, bez velikih izgleda da se poveća, zbog skupih troškova eksploatacije. Nasuprot proizvodnji, potražnja se iz godine u godinu povećava. Sve to ukazuje i opravdava rastući trend koji ovaj drgoceni metal ima od 2.000 godine do danas.

NAJPOPULARNIJE IZ ARGOR HERAEUSA Svi proizvodi koji stižu iz ovog prestižnog koncerna imaju posebnu vrednost i izazivaju različit osećaj. Zlatna poluga od 250 g, kako zbog kompaktnosti smeštene u jako malim dimenzijama, kako zbog velike vrednosti, tako i zbog najboljeg odnosa cene grama zlata u njoj, našla se u epicentru zanimanja velikih ulagača.

Zlatnu polugu od 250 g moguće je kupiti na dva načina - gotoviskim plaćanjem i uplatom na tekući račun. Zlatne poluge od 500 i 1.000 g namenjene su najvećim ulagačima. Neretko oni žele da ih poseduju kao simbol postignutog poslovnog uspeha. Ove dve zlatne poluge moguće je kupiti samo uplatom na tekući račun.

Npominjemo da je u Švajcarskoj najveća poluga koju mozete da kupite za gotovinu zlatna poluga od 20 g, dok je u Srbiji to poluga od 250 grama.

To je jedina suštinska razlika između kupovine investicionog zlata u nasoj zemlji i u Švajcarskoj. Na primer, u zemljama Euro zone gotovinski limiti su različiti i kreću u rasponu od 1.000 - 10.000 evra. Na primer, Slovenija je uvela fiskalni modul koji ograničava, odnosno zabranjuje gotovinske uplate za iznose preko 5.000 evra.

Navedeni uslovi čine nase tržište liberalnijim i dostupnijim u ovom segmentu, dok je u svim ostalima u potpunosti izjednačeno sa svetskim. Za srednje ulagače najaktuelnije su zlatne poluge od 50 i 100 grama, kao i deljive zlatne poluge od 50x1 gram i 100x1 gram.

Deljive zlatne poluge su napravljene tako da se svaki gram može odvojiti od ostatka i na taj način praktičnost i cenovna pogodnost istaknute su prvi plan.

Tradicionalni ulagači svoj potencijal usmeravaju prema dukatima. Najpopularniji su dukati Franc Josef i Becka Filharmonija.

foto: Promo

Određeni broj ulagača se opredeljuje i za poklon jedinice za razne proslave i jubileje, jer zlato predstavlja jedini poklon koji nikada ne gubi vrednost.

foto: Promo

Ukoliko posedujete zlatni nakit koji je izašao iz mode ili ga ne koristite iz nekog drugog razloga, mozete ga zameniti za novac. Sve informacije mozete dobiti posetom sajta www.zlataregold.net

(Promo - tekst / Foto:Promo)