icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Dragana Udovičić

priključenje na jesen

LIDER SOCIJALDEMOKRATA BLIZU ODLUKE: Tadić pregovara o ulasku u Savez za Srbiju

Objavljeno: 12.09.2018. 12:48h

 

BEOGRAD - Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pregovara oko priključenja SDS Savezu za Srbiju i blizu je odluke o ulasku, ali se još ne zna kada će zvanično biti doneta.


 

Pozivajući se na neimenovanog sagovornika list navodi da prepreke za ulazak SDS u Savez nema i da bi priključenje Tadićeve stranke moglo da bude završeno "tokom rane jeseni".

Tadić je pre mesec i po dana rekao da neće ulaziti u blok u kome su Dveri i Demokratska stranka Srbije (DSS). Lider DSS Miloš Jovanović potvrdio je da pregovara sa Draganom Đilasom o ulasku u Savez i da ukoliko budu doneli odluku o priključenju to će se dogoditi krajem septembra ili početkom oktobra.

 

Savez za Srbiju nedavno je formiran u Beogradu potpisivanjem sporazuma, a čine ga Narodna stranka, Demokratska stranka, pokret Dveri, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Pokret za preokret, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina", Udruženi sindikati "Sloga", Zajedno za Srbiju i nekadašnji predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Djilas koji je i inicirao osnivanje tog saveza.

 

(Kurir.rs/Beta/Blic/Foto: Dragana Udovičić)

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!