Foto: Fonet/Nenad Đorđević

otkaz

BIVŠA MINISTARKA FINANSIJA OSTAJE BEZ POSLA U NARODNOJ BANCI: Diani Dragutinović neće biti produžen ugovor na mestu viceguvernerke

Politika
> 13:27h

Viceguvernerki Narodne banke Srbije Diani Dragutinović neće biti produžen mandat na toj funkciji, na kojoj je mesečno primala blizu pola miliona dinara.

Dragutinovićeva je bila ministarka finansija u Vladi Mirka Cvetkovića, a pre dolaska na visoku funkciju u Vladi takođe je obavljala posao viceguvernera u NBS.

Nakon rekontrukcije Cvetkovićevog kabineta vraćena je u NBS a nova guvernerka Jorgovanka Tabaković, izabrana u avgustu 2012, mesec dana kasnije predložila je Dianu Dragutinović za svog najbližeg saradnika, uprkos bliskosti sa vlasti DS-a. Dragutinovićeva je u NBS mesečno zarađivala 448.171 dinara.

Mandat neće biti produžen ni Veselinu Pješčiću, koji je posao viceguvernera obavljao od 2012, ali je u Narodnu banku Srbije došao još 1998. godine.

U Skupštinu Srbije iz NBS stigao je predlog za izbor novih viceguvernera i to po hitnom postupku. Kako se navodi u dokumentu koji je potpisala Jorgovanka Tabaković, na mesta Dragutinovićeve i Pješčića predloženi su Dragana Stanić i Ana Ivković.

(Kurir.rs/Blic/Nataša Latković)