Foto: Skupština Srbije

Predsednica parlamenta u Bugarskoj

MAJA GOJKOVIĆ U VELIKOM TRNOVU: Položila cveće na grob gde je bio sahranjen Sveti Sava

Politika
> 13:50h

VELIKO TRNOVO - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Bugarskoj, ukazala je danas na značaj razvoja saradnje na lokalnom i regionalnom nivou i naglasila da je to pravi način da se dobra saradnja na političkom planu pretoči u konkretne oblike saradnje.

Ona je u Velikom Trnovu, gde je razgovarala s gradonačelnikom Danijelom Panovim, rekla da je potrebno podstaći još čvršće povezivanje i jačanja veza između gradova i opština u oblasti turizma, kulture, što će doprineti bollem povezivanju dve države.

Panov je podsetio da Veliko Trnovo ima dobru saradnju s Nišom, ali da je spreman da razvija saradnju i s drugim lokalnim samoupravama u Srbiji.

On je prihvatio predlog delegacije Skupštine Srbije da se u narednom periodu razvije bliska saradnja Velikog Trnova i Kraljeva, koja će biti zaokružena sporazumom o saradnji i bratimljenju dva grada.

Maja Gojković izrazila je zadovoljstvo zbog posete Velikom Trnovu na poziv gradonačelnika Panova, imajući u vidu i njegov poseban status zbog kulturnog i istorijskog značaja za Srbiju i srpski narod zbog Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, koji je u tom gradu proveo svoje poslednje dane i gde je sahranjen, a koji i danas predstavlja snažan most prijateljstva Srba i Bugara.

Ona, kako saopšteno iz Skupštine Srbije, s potpredsednikom Narodnog sobranja Bugarske Javorem Notevim i gradonačelnikom Velikog Trnova Panovim položila cveće na grob gde je bio sahranjen Sveti Sava u Crkvi Svetih 40 velikomučenika.

U delegaciji Skupštine u poseti Bugarskoj su i narodni poslanici, članovi

Odbora za spoljne poslove i evropske integracije, Maja Pužić i Žarko Mićin, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Narodna skupština Srbije)