Foto: AP, Reuters

Promenio ploču

MATS VILANDER SE POKLONIO ĐOKOVIĆU KAO NIKAD PRE: Šveđanin izrekao neverovatnu pohvalu na račun srpskog tenisera! Nećete verovati s kim ga je uporedio!

Kada bi o Novaku Đokoviću govorio legendarni švedski teniser Mats Vilander, navijačima našeg asa obično bi se okretao želudac zbog potcenjivačkog stava sedmostrukog grend slem šampiona. Ali, sada se to promenilo!

Tenis
> 14:44h

Nakon što je osvojio Vimbldon, Sinsinati i US open u kratkom periodu i potvrdio da se vratio u sam vrh svetskog tenisa, Đoković je postao miljenik i Vilandera, a Šveđanin je izgleda konačno shvatio koga to ima priliku da gleda na terenima širom sveta.

- Đoković je najmanje blistav od svih velikih šampiona. Ali igra na najvišem mogućem nivou. Bolji od Federera i Nadala? Verovatno. Jer niko ne može da ga povredi. Neverovatno je kako je uspeo da tako komplikovanu igru učini jednostavnom. Bez pokušavanja da izvede kompleksne stvari i nepotrebnog rizikovanja. Ne postoji slabost u njegovoj igri - napisao je Vilander, pa zaključio:

- On je ljudski zid. Nemoguće ga je proći. On je najbolji sportista koga je tenis ikad video. I jedan od najboljih u sportu generalno. Stavljam ga u rang Majkla Džordana i Mohameda Alija. Možemo tu dodati i Juseina Bolta - napisao je Vilander u kolumni za francuski Ekip.

foto: Printskrin

Kurir sport Foto: Reuters/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: