Foto: Marina Lopičić, Printscreen Instagram, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

HapŠenje najopasnijeg crnogorskog mafijaŠa

EKSKLUZIVNO! VOĐA ŠKALJARACA UHAPŠEN U DRUŠTVU STOJKETOVE BIVŠE: Jovana Vukotića turski specijalci okovali pred čuvenom beogradskom manekenkom

Jovan Vukotić (38) uhapšen je u Turskoj u društvu sa manekenkom Dejanom Živković (26), inače ćerkom ambasadora Srbije u Kongu, poznatom i po vezama s fudbalerima Vladimirom Stojkovićem i Lolom Smiljanićem i teniserom Damirom Džumhurom

Crna Hronika
> 20:28h

Kotoranin Jovan Vukotić (38), koji je označen kao vođa "škaljarskog klana", uhapšen je u turskom letovalištu Antalija u društvu svoje nevenčane supruge, srpske manekenke Dejane Živković (26), saznaje Kurir!

Vukotić i Živkovićeva, kako naš izvor otkriva, duže od mesec dana živeli su u iznajmljenoj kući u oblasti Lara u ovom letovalištu, a od aprila ove godine putovali su po Evropi zajedno. Dejana Živković, inače ćerka ambasadora Srbije u Kongu Radomira Živkovića, koja je poznata i po ljubavnoj vezi koju je imala sa golmanom Vladimirom Stojkovićem Stojketom, sa Vukotićem je bila u vezi i tokom 2014, ali do hapšenja u Turskoj nije bilo poznato da su obnovili ljubavnu romansu.

foto: Printscreen

Putovali po Evropi

- Jovan je uhapšen u nedelju, kada je sa nevečanom suprugom otišao do jedne prodavnice. Čim su izašli iz skupocenog automobila, prišli su im turski policajci i uhapsili vođu "škaljaraca", za kojim je Grčka raspisala Interpolovu poternicu zbog sumnje da je organizovao šverc 135 kilograma kokaina. Kod njega je tada pronađen i falsifikovani makedonski pasoš. Naočigled srpske manekenke stavljene su mu lisice i odveden je u pritvor - kaže izvor Kurira.

Jovan Vukotić i Dejana Živkovićfoto: Privatna Arhiva

Naš sagovornik otkriva i da su u poslednjih nekoliko meseci vođa "škaljarskog klana" i manekenka zajedno boravili u Španiji, Ukrajini i Poljskoj.

- On je putovao sa makedonskim pasošem, u kom je bilo upisano drugo ime, ali stavljena njegova fotografija, dok je Dejana koristila svoj pasoš. Upravo je zbog ovog pasoša protiv njega pokrenut postupak pred Drugim osnovnim tužilaštvom, u koje je juče, uz jake mere obezbeđenja pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, doveden na saslušanje - otkriva naš sagovornik.

Kotoranin je, podsetimo, posle hapšenja u nedelju, u ponedeljak u večernjim satima deportovan u Srbiju. U policijskom pritvoru bio je do danas, kada mu je na predlog tužilaštva zbog falsifikovanja pasoša određen pritvor do 30 dana.

Specijalci naoružani dugim cevima, sa fantomkama na glavama, dovezli su ga u zgradu u Katanićevoj ulici na Vračaru na saslušanje. Tokom privođenja je vođi "škaljarskog klana" iz bezbednosnih razloga na glavu stavljena fantomka.

- Vukotić iz Antalije u Srbiju nije prebačen komercijalnim čarterom, već specijalnim letom na kom je on bio jedini putnik, a društvo su mu pravili specijalci. Tokom čitavog leta nije mu skidan povez sa očiju, a putovao je u šorcu i japankama, obučen onako kako je i uhapšen. Turska policija mu je pre proterivanja omogućila da ponese nešto garderobe, pa se presvukao tek pošto je priveden u srpski MUP - otkriva izvor upućen u istragu.

Specijalci dovode Vukotića u Katanićevufoto: Ana Paunković

Čuvaju ga specijalci

Na aerodromu "Nikola Tesla" predat je u ruke antiterorističkoj jedinici, čiji su pripadnici budno motrili na njega.

- Mere obezbeđenja kakve je Vukotić imao do sada nisu viđene. Isti tretman biće nastavljen i u posebnoj pritvorskoj jedinici. Specijalci pod maskama od njega se nisu odvajali ni na trenutak, čak ni dok je bio u policijskom pritvoru - otkriva naš sagovornik.

Saslušanje u tužilaštvu, kako saznajemo, trajalo je do kasnih popodnevnih sati.

- Vukotić je delimično priznao krivično delo, rekao je da je koristio falsifikovani makedonski pasoš, ali samo u inostranstvu - kaže sagovornik upućen u istragu. Sporni pasoš, kako navodi, pronađen je u kući u kojoj su Vukotić i Dejana Živković boravili u turskom letovalištu.

Loši odnosi sa Grčkom

Proteran iz Turske

Jovan Vukotić, kako saznajemo, posle hapšenja u Turskoj proteran je iz te države pošto su kod njega pronađena falsifikovana dokumenta. - S obzirom na to da je za njim raspisana Interpolova poternica Grčke, koja ga sumnjiči da je organizovao šverc 135 kilograma kokaina, a da Turska i Grčka godinama nemaju dobre političke odnose, umesto da bude izručen toj državi koja ga traži, on je proteran. Pošto ima i crnogorsko i srpsko državljanstvo, odluka je bila na turskom pravosuđu da li će ga izručiti Srbiji ili Crnoj Gori. Kako je izručen Srbiji, našoj državi ustupljeno je i vođenje ovog postupka. U toku su još istražne radnje i provere da li Vukotić možda ima veze i sa nekim drugim krivičnim delima koja su počinjena u Srbiji - otkrio je izvor iz istrage.

Dejana Živković

Burne veze sa sportistima

foto: Dado Đilas, Dragan Kadić

Lepa srpska manekenka i top-model Dejana Živković javnosti je postala poznata posle učešća u emisiji "Prvi srpski top-model" 2011. Međutim, iako nije pobedila, zauzevši tek deveto mesto, privukla je pažnju muškaraca, pre svega sportista. Daleko veću pažnju privukla je kada je 2013, posle razvoda od prve supruge Bojane Stojković, uplovila u vezu sa golmanom Vladimirom Stojkovićem Stojketom. Posle samo nekoliko meseci veze, oni su raskinuli, a Dejana je potom dovođena u vezu i Stojkovićevim kolegom Lolom Smiljanićem, a naredna ozbiljna veza bila joj je sa bivšim rukometašem Vladom Mandićem. Već naredne godine, 2014, Dejana je upoznala Jovana Vukotića, i iako je on ubrzo završio iza rešetaka, manekenka ga je obilazila i verno čekala. Godinu dana kasnije, u leto 2015, na društvenim mrežama je objavila da su raskinuli i kao razlog navela njegovu ljubomoru, ali i svoju želju da se posveti karijeri. U međuvremenu, Dejana je navodno bila u vezi sa teniserom iz BiH Damirom Džumhurom. Međutim, kada je obnovila romansu sa Vukotićem, nije poznato.

Jovan Vukotić

Blizak Luki Bojoviću

foto: Profimedia

Jovan Vukotić, prema informacijama crnogorskih bezbednosnih službi, nalazi se na čelu "škaljarskog klana", koji je blizak Luki Bojoviću. Prema njihovim informacijama, osim krijumčarenjem droge, kriminalna grupa dovodi se u vezu i sa najtežim krivičnim delima kao što su ubistva i pokušaji ubistva kako na teritoriji Crne Gore, tako i u Srbiji. Ova kriminalna grupa već nekoliko godina je u ratu sa "kavačkim klanom" i obračun ove dve mafije koje su dobile imena po kotorskim naseljima do sada je odneo tridesetak života. I sam Vukotić nekoliko puta našao se na meti napada. Osuđivan je nekoliko puta zbog nasilja u porodici, pokušaja ubistva i nedozvoljenog nošenja municije. U zatvoru u Crnoj Gori bio je od novembra 2014. do avgusta 2015. U Srbiji dosad nije osuđivan. Bio je vlasnik firmi u Crnoj Gori, koje je u međuvremenu zatvorio, i navodno više nema imovinu na svoje ime. Često je boravio u Beogradu, ali i drugim gradovima Srbije.

foto: Kurir

NAJVEĆI OGLASNIK

SVE ŠTO VAM TREBA NA JEDNOM MESTU Halo oglasi – poklon dodatak na 32 strane, svakog četvrtka u Kuriru!

Od sutra, svakog četvrtka uz Kurir na poklon dobijate najbolji oglasnik u Srbiji!

Zvanično najbolji oglasnik u Srbiji, na čak 32 strane od sada svakog četvrtka dobijate na poklon kupovinom Kurira.

Halo oglasi su već više od 20 godina sinonim za oglašavanje i prvi izbor većine stanovnika Srbije za kupovinu, prodaju i usluge. Ukoliko želite da kupite ili prodate kuću, stan, automobil, telefon, računar, nameštaj ili šta god vam padne na pamet, Halo oglasi će vam u tome pomoći. U okviru dodatka na 32 strane naći ćete sve što vam je potrebno.

foto: Kurir

Čitaj Kurir, jer uvek dobijaš više!

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/Foto: Ana Paunković/Zorana Jevtić/Printscreen/Privatna arhiva)

SUTRA U KURIRU PROČITAJTE JOŠ

NASILJE U PORODICI INTERVENISALA POLICIJA Anabela: Moj muž je alkos i siledžija, šamarao me je!

PRIŠTINA U PANICI! LIDERI RAZJEDINJENI BEZ PODRŠKE ZAPADA: Kadri Veselji otišao po savet od Saljija Beriše

SAPUNICA IZ MRČAJEVACA! RASPOP TRAŽI: Dovedite ginekologa da proveri, NIJE BILO SEKSA, NEVINA JE!

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO KAKO JE PAO NAJMOĆNIJI CRNOGORSKI MAFIJAŠ: Vođu škaljaraca UHAPSILI SA Stojketovom bivšom!

KOLAPS! CRNA SREDA U SRPSKOM SAOBRAĆAJU: Golgota putnika u Budimpešti zbog havarije u Beogradu!

NEPRAVDA! TOMISLAV MERČEP: Koljač Srba robija u banji!

CEO! LESKOVAC BRUJI O OVOME: Direktor lumpovao s trubušnim plesačicama pred đacima!

MUP! PALI MUŠKARAC I ŽENA: Prevozili drogu i dete na zadnjem sedištu kola!

STRAVIČAN ZLOČIN U MAJURU KOD ŠAPCA: Ubila sam mog Slobu smrskala sam mu glavu sekirom

REŠENA MISTERIJA STRADALOG MEŠTANINA U NJIVI KOD ODŽAKA: Lovac ubio čoveka u njivi, mislio da je divlja svinja!

KOLINDINA BLAMAŽA: Predsednica Hrvatske opet briljira Mrzela sam SFRJ zbog jogurta!

SAZNAJEMO: Nole dolazi na Zvezda-Napoli! Karte na crno 600 EVRA

FUDBALER MIJAT GAĆINOVIĆ OTVORIO DUŠU I ISPROZIVAO SELEKTORA: Krstajić me nije pogledao u oči!