Foto: Printscreen YT

PEKAM NA NOGAMA

ISTORIJSKI DOGAĐAJ! VREDAN REKVIZIT IZ HIT SERIJE NA AUKCIJI: Prodaje se džepni sat iz čuvenih Mućki! Kad vidite cenu, odlepićete!

Pop kultura

Džepni sat koji su nosili Del Boj i Rodni u "Mućkama" biće prodat krajem ovog meseca za 15.000 funti, prenosi Dejli mejl.

Glavnim glumcima serije koji su glumili braću Troter taj sat doneo je milione, ali, iako danas časovnik ne radi, određena je solidna suma novca za prodaju. Sat "Harison Leser" bio je specijalno napravljen za epizodu "Time On Our Hands", koja je emitovana 1996. godine.

foto: Profimedia

"Imamo veliko tržište za sve što se tiče serije "Mućke". Dali smo procenu na 15.000 funti, ali na kraju dana nikad ne možeš biti siguran za koliko će biti prodat, može ići i iznad te cene. To nije radni sat, njegova vrednost je isključivo zbog važnosti koju je imao u seriji", rekao je Stiv Kenedi iz aukcijske kuće.

Rekvizit iz popularne serije biće prodat u svom prvobitnom stanju, a dok ne dospe u ruke kupca 20. septembra, o njemu će nastaviti da brine jedan strastveni ljubitelj serije. Postojala su još dva slična časovnika koja su korišćena za potrebe glumaca u seriji, a pre 11 godina jedan od njih je ukraden iz muzeja "Mućke" u Norfolku.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Marija TrajkovićI Foto: Printskrin