Foto: Fonet/AP

Jankovićeva blizu penzije

STVARNO KRAJ: Jelenu Janković izbrisali sa WTA liste!

Srpska teniserka Jelena Janković posle 17 godina prvi put je izbrisana sa VTA liste.

Tenis
> 16:46h

Nekada prva igračica sveta poslednji meč na turniru odigrala je prošle godine na US opena.

Posle toga počele su da se ređaju povrede, i samo je pitanje vremena kada će zvanično saopštiti da završava profesionalnu karijeru.

Ipak, Jankovićeva je u nekoliko navrata demantovala da se povlači i da želi i dalje da igra na vrhunskom nivou. Ali očigledno da je pitanje vremena kada će jedna od naših najboljih teniserki svih vremena reći zbogom tenisu i da nije realno da posle serije ozbiljnih povreda može da se vrati u svetski vrh.

Njena silazna putanja je krenula 2017. godine kada su krenule i povrede i posle toga nikako nije mogla da se vrati na vrh. Kad se na to doda da je uveliko ušla u četvrtu deceniju života i da je pitanje sa koliko motiva i dalje želi da igra profesionalno tenis.

Podsetimo da je Jankovićeva pre deset godina bila prva igračica sveta, a upravo ta 2008. godine smatra se najuspešnijom sezonom u njenoj karijeri. Igrala je finale US opena, polufinala Rolan Garosa i Australijan opena.

Ozbiljan problem

Dvostruka diskus hernija Još u julu mesecu Jelenin nekadašnji trener Rikardo Sančez otkrio je da

Srpkinja ima velikih zdravstvenih problema. - Jelena ima velikih problema sa kičmom, ima dvostruku diskus herniju... Sumnjam da će nastaviti da se bavi tenisom i penzija je sve ozbiljnija opcija - izjavio je Španac pre dva meseca. Diskus hernija je isliznuće zglobova kicme koje se u suštini teško ili nikada ne može zalečiti. Posebno kada se to dešava na dva zgloba kao što je kod Jelene. Pitanje je samo u kom je stadijumu povreda.

Lična karta Jelena Janković Datum rođenja: 28. februara 1985 Mesto rođenja: Beograd Nije udata Nema dece

antrfile 3 Činjenice 2007. godine osvojila sa Džejmi Marijem u miksu Vimbldon 2008. godine postala je prva igračica sveta 2008. godine igrala finale US opena 2008. godine polfinale Rolan Garosa i Australijan opena 15 osvojenih VTA turnira u karijeri Zaradila od turnira 19 miliona dolara

Milan Nastić

Foto: Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: