Foto: Printscreen

IGRA SUDBINE

STRAŠNA ISPOVEST ČUVENOG FUDBALERA: Potpisao sam za Mančester junajted, a onda sam upucan u glavu! Sada prodajem hleb (VIDEO)

Paragvajski fudbaler Salvador Kabanjas bio je nadomak prelaska u Mančester junajted, ali je upucan u glavu!

Fudbal
> 08:59h

Kabanjas je bio jedan od najboljih napadača Južne Amerike kada se sukobio sa meksičkim narko dilerom, koji mu je u jednom klubu pucao u glavu.

Paragvajac je uspeo da se oporavi od ranjavanja, čak i vrati fudbalu dve godine kasnije, ali nikada više dostigao formu, koja ga je dovela na prag "Old Traforda".

"Potpisao sam predugovor za 1,3 miliona funti za transfer u Evropu. Rekli su mi da idem u Mančester junajted", rekao je Kabanjas za "Telefuturo" i dodao:

"Moj tadašnju klub Amerika udvostručila mi je platu, dala mi stan u Akapulku i još jedan u Kankunu kako bi me zadržali".

Međutim, 25. januara 2010, samo dva meseca nakon što je golom u Venecueli odveo Paragvaj na Mundijal, u jednom baru došao u sukob s najvećim meksičkim narko-bosom Hoseom Garzom i dobio metak u glavu.

Sudbina je htela da tada 29-godišnji Kabanjas preživi, a lekari ga i danas smatraju medicinskim fenomenom, jer mu je metak i dalje u lobanji. Kad se tragedija dogodila, Salvador je igrao za Ameriku, u koju je stigao 2006. za tri miliona evra po sezoni, a godinu dana kasnije proglašen je za najboljeg igrača Južne Amerike.

Do nesrećnog događaja imao je 44 nastupa za Paragvaj i dao 10 golova, a za pet klubova u kojima je igrao bio je strelac 174 puta.

Međutim, nakon ranjavanja sve je krenulo nizbrdo za Kabanjasa. Žena ga je ostavila i odvela decu, a uzela mu je i kuću, vrednu devet miliona evra.

"Kada igraš, zvezda si, a kad ne igraš, nikoga nije briga za vas. To je tužno. Bio sam idol u Paragvaju, a niko iz Saveza ili reprezentacije nije mi pomogao".

Salvador se vratio fudbalu 2012. godine, ali je nastupao u trećoj ligi Paragvaja, pa mu je jedina šansa za iole pristojan život bila da se zaposli u očevoj pekari, kao raznosač hleba.

"Ljudi me prepoznaju kad im razvozim hleb i pitaju me... Kažem im da sam srećan što sam uopšte živ i pokušavam da se oporavim. I dalje verujem, iako sam sve izgubio", kazao je Salvador Kabanjas.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: