Foto: Starsport©

JEDNOGODIŠNJA POZAJMICA

PARTIZAN SE RATOSILJAO NAJSKUPLJEG IGRAČA U ISTORIJI: Sejduba Suma napustio crno-bele! Evo gde nastavlja karijeru (VIDEO)

Najskuplje pojačanje u istoriji Partizana Sejduba Suma napustio je Humsku!

Fudbal
> 17:31h

Reprezentativac Gvineje nastavlja karijeru u Izraelu, odnosno u Makabiju iz Haife.

Suma (27) će za Makabi igrati kao pozajmljen igrač do kraja sezone, a u ugovor je uvrštena i klauzula o otkupu sledećeg leta.

Omaleni vezista je pre godinu dana došao u Partizan iz Slovana iz Bratislave za 1,65 miliona evra, ali uloženi novac nije opravdao.

Prošle sezone je zabeležio 31 nastup, uz samo pet golova, a ove je dopisao još deset mečeva, uz po gol i asistenciju. Trener Zoran Mirković ne računa ozbiljno na njega, pa je razlaz bio neminovan.

Sumu je prethodno želeo i danski Esbjerg, potom još jedan izraelski klub Hapoel Ber Ševa, ali je Makabi iz Haife bio najuporniji i najkonkretniji, a i u mogućnosti je da preuzme platu igrača, koji je u Partizanu zarađivao 550.000 evra po sezoni.

Suma je danas završio papirologiju u izraelskoj ambasadi, a onda seo za sto sa čelnicima Partizana kako bi se dogovorio oko isplate zaostalih dugovanja. On je tražio dve plate odmah, ali je na kraju pristao da se ceo dug "zamrzne" do sledećeg leta.

(Telegraf.rs, Foto: Starsport)