Foto: Kurir

kRAGUJEVAC

SARADNJA: Najveća udruženja stočara u poseti Domu za odrasle

Postoje razni vidovi saradnje po boljitak seljaka, posebno što se u Domu za odrasle ozbiljno bave ekonomijom, koja godišnje proizvodi više od sto tona mesa

Srbija

Članovi udruženja uzgajivača goveda "Šumadija" i šumadijskih poljoprivrednika "Sloga", koja okupljaju preko hiljadu domaćinstava posetili su Dom za odrasle Male Pčelice.

Na razgovoru u ovoj državnoj ustanovi socijalnog tipa govorilo se o mogućnostima saradnje u odgajanju goveda i ovaca na imanjima i farmama koje su obnovljene poslednjih godina.

foto: Kurir

- Ovde je zaokružen proces proizvodnje, od uzgoja do finalne obrade i drago mi je da postoje ovako domaćinske ustanove u okviru državnih preduzeća-kaže inžinjer stočarstva Saša Kostić, predsednik "Šumadije".

Prema njegovim rečima, postoje razni vidovi saradnje po boljitak seljaka, posebno što se u Domu za odrasle ozbiljno bave ekonomijom, koja godišnje proizvodi više od sto tona mesa, 400 hiljada jaja, 15 tona povrća, 300 hiljada vekni hleba i 700 hiljada komada peciva.

- Ne postoji takav primer u državi i ako dođe do saradnje biće to prvi put da strateški sarađujemo sa nekom ustanovom ovog tipa - kaže Kostić.

D. I.