Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva

horor KOD SVILAJNCA

PENZIONERA ŽIVANA UBILI ZBOG 2 BICIKLA! Usmrtila ga flašom vina sa ljubavnikom, pa zvala muža da zajedno sakriju leš?

Devizni penzioner Živan Savić (75) iz Porodina kod Žabara do smrti je izudaran flašom vina po glavi, a policija je uhapsila troje njegovih poznanika osumnjičenih za zločin.

Crna Hronika
> 12:00h

Supružnici Tanja (38) i Života Avramović (48) iz Svilajnca, kao i njihov prijatelj Bogić Đoković (49) uhapšeni su zbog sumnje da su brutalno ubili Živana Savića (75), deviznog penzionera i lokalnog harmonikaša iz obližnjeg sela Porodin kod Žabara.

Kako Kurir saznaje, ovaj jezivi zločin otkrio je čitavu aferu u koju su bili uključeni uhapšeni supružnici, ali i Đoković i ubijeni Savić.

- Tanja je, navodno, pored supruga bila u vezi i sa uhapšenim Đokovićem. Sumnja se da su njih dvoje u petak otišli kod Savića, s kojim je takođe imala aferu, kako bi mu tražili novac, jer je on devizni penzioner. Došlo je do svađe, nakon čega je nesrećni čovek izudaran flašom vina po glavi. Kad su shvatili šta su uradili, Tanja i Bogić su se uspaničili i odlučili da u pomoć pozovu njenog zakonitog muža Životu - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Živan Savićfoto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, Života je na poziv supruge došao u kuću penzionera kako bi im pomogao da se reše leša.

- Vezali su mu ruke i noge, a potom leš umotali u ćebe i ubacili u prtljažnik njegovog vozila - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

On dodaje da su osumnjičeni potom odvezli leš do obližnjeg sela Kušiljevo, gde su ga ostavili.

- Automobil je stajao parkiran dva dana ispred kuće jednog meštanina koji je primetio da su brave na automobilu oštećene. Posumnjao je da je u pitanju krađa, pa je pozvao policiju. Po dolasku patrole otvoren je i gepek, i zatečen je stravičan prizor - dodaje naš izvor.

On kaže da se sumnja da je motiv zločina koristoljublje.

- Proverava se da li su supružnici tražili u kući žrtve novac i dragocenosti, a da su bicikle ukrali jer ništa drugo nisu pronašli - kaže naš sagovornik.

Meštane Porodina šokirala je vest o ubistvu Živana Savića, za koga kažu da je bio porodični čovek koji se nikada nije družio sa sumnjivim osobama.

- Nedavno mu je preminula supruga. Živeo je s ćerkom, zetom i unukom i bio je, što se kaže, porodični čovek. Radni vek je proveo u Švajcarskoj i tamo zaradio penziju. Nikada nije bio problematičan niti se družio sa sumnjivim osobama. Voleo je muziku i svirao harmoniku. Šokirani smo svi, ne znamo ko su te osobe i zašto su ga tako zverski ubili - ispričao je za Kurir meštanin Porodina koji je insistirao na anonimnosti.

Šok i neverica zavladali su u Svilajncu, ali i u selu Kušiljevu, gde je pronađen Savićev leš.

- Poznajem Tanju i Životu i ne mogu da verujem da su odgovorni za ovakav zločin. Oni su dugo godina u braku i dosad nisam čuo da su bili problematični. Ko zna šta su tu zapravo desilo - kazao je jedan meštanin Kušiljeva.

Reporteri Kurira pokušali su juče da dobiju komentar od porodice žrtve, ali oni nisu želeli ništa da kažu.

Saslušanje Svaljuje krivicu na švalerku

Kako Kurir saznaje iz izvora bliskih istrazi, uhapšeni Đoković je na saslušanju pokušao da za zločin okrivi Avramovićevu. - Bogić je tvrdio da je smrtonosne udarce Saviću zadala Tanja, ali će predstojeća istraga tek pokazati kakve su uloge imali osumnjičeni u zločinu - kaže naš sagovornik.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Foto:Shutterstock/Privatna arhiva)