Povratnik

Kežman opet u Smederevu?

Iskusni napadač je igrao u Smederevu, pre nego je sa 19 godina stigao u Partizan

Fudbal
> 20:10h

Bivši napadač Partizana Mateja Kežman mogao bi da se vrati u sprski fudbal, ali ne u redove crno-belih, već u Smederevo. Uprava Smedereva uporno radi na dovođenju Kežmana, kome klub nije nepoznat, jer je njegov dres već nosio 1998. godine kada se zvao Sartid, nakon čega je prešao u Partizan sa 19 godina i postao ljubimac navijača.

Sportski direktor "oklopnika" Žarko Pavlović se nada da bi 33-godišnji napadač u narednoj sezoni predvodio Semderevo zajedno sa Nikolom Lazetićem.

"Mislim da bi on i Lazetić bili sjajan tandem koji bi svojim iskustvom mogao u završnici meča da bude naša velika prevaga. Blizu smo dogovora, a Kežman bi u klubu koji mu je praktično bio odskočna daska u karijeri mogao i da se oprosti od aktivnog igranja", poručio je Pavlović a prenosi jedan beogradski sportski mediji.

Kežman je posle dve godine igranja u Partizanu, dubok trag ostavio u holandskom PSV-u, gde je bio prvi strelac lige sa 24 gola na 33 utakmice već u prvoj sezoni. Nastupao je i za Čelsi, Atletiko Madrid, Fenerbahče, Pari Sen Žermen, Zenit, ekipu Južna Kina iz Hongkonga i prošle sezone za beloruski BATE Borisov, koji mu je ujedno i poslednji klub. Iako se pričalo da bi mogao da se vrati Humsku kao jedan od članova Uprave kluba, sve su prilike da će Kežman ponovo na teren.