Foto: Privatna Arhiva

slučaj vršnjačkog nasilja zaprepastio srbiju

POBEDA MALOG MARKA KOJEG SU DEČACI MUČILI U ZEMUNSKOJ ŠKOLI: Prebačen sam u drugo odeljenje, baš sam srećan!

Društvo

BEOGRAD - Marko, učenik sedmog razreda zemunske osnovne škole "Rade Končar", koji je trpeo vršnjačko maltretiranje, pobedio je, premešten je u drugo odeljenje!

Podsetimo, ceo slučaj do javnosti je došao putem medija, kada se saznalo da trojica dečaka maltretiraju Marka još od šestog razreda.

foto: Pritnscreen/Prva

Majka dečaka, Drita Devrnja, ispričala je za Kurir kako je sve krenulo i da je svim silama pokušala da reši problem, kao i da joj je sin rekao da će se "ubiti kao Aleksa, ako još jednom mora da ode u svoje odeljenje".

Direktorka škole je nakon što se slučaj pojavio u medijima, rekla da je komunikacija sa majkom bila slaba i da je majka slučaj prijavila tek 6. juna ove godine.

U međuvremenu, pojedini učenici su se organizovali i stali u odbranu Marka i sukobili se sa dečacima koji su ga maltretirali. Nakon što su se mediji u četvrtak ceo dan bavili Markovom pričom, njegova majka primljena danas je na razgovor s direktorom škole. Sa tog sastanka izašla je sa velikim olakšanjem jer je uspela, Marko je prebačen u drugo odeljenje. "Super je. Volim što sam prešao u drugo odeljenje", kazao je dečak.

foto: Privatna arhiva

Njegova majka kaže da ju je direktorka danas dočekala s osmehom i rečima da joj je žao što je sve tako ispalo jer je, kako prenosi Markova mama, kazala da je bio nesporazum u komunikaciji. "Dala mi je da napišem zahtev, jer je ona donela odluku da se dete prebaci u drugo odeljenje sama, bez tog zahteva. Napisala sam zahtev, zaveden je i Marko će i zvanično od ponedeljka biti u sedmom jedan", kazala je Drita, a njen sin zahvalio se svima koji su stali na njegovu stranu.

(Kurir.rs/B92)