Foto: Vladimir Šporčić

Centarski tandem koji je harao svetom

DINO RAĐA O BURNOJ MLADOSTI: Divac i ja umalo da izginemo u "jugu"

Nekadašnji hrvatski košarkaš prisetio se zanimljivih događaja koje je proživeo odrastajući sa srpskim asom.

Košarka
> 17:41h

Nekadašnji hrvatski košarkaš Dino Rađa, odnedavno član Kuće slavnih, istakao je kako na istom mestu moraju biti Toni Kukoč i Vlade Divac, a onda se prisetio nekih anegdota u kojima su on i srpski as glavni akteri.

- Vlade Divac. Od prvih kontrolnih okupljanja perspektivnih igrača pod vođstvom Rusmira Halilovića kliknuli smo on i ja, a tako je ostalo do danas. Uvek mi je bio neko merilo od koga moram biti bolji i zbog njega sam, između ostalog, sam sebe gurao napred - napisao je Rađa na Fejsbuku, pa nastavio: - Nekoliko naših pizdarija. Prvi je među nama imao auto. Famozni "jugo 45".

foto: Jugmedia

Jednom smo nas dvojica od 18-19 godina kasnili na pripreme u Pirot. Auto škripi da popizdiš i ja ga pitam šta je, a on kaže da nema pojma. Vozimo se tako nekoliko sati do Pirota i ja ga nagovorim da ode u neki servis da neko to pogleda. Dođe majstor do nas i kaže: "Vi niste normalni. Paknovi uopšte ne postoje. Direktno gvožđe na gvožđe. Mogli ste poginuti." A šta smo mi znali tada?

foto: Profimedia

Otkrio je Rađa i još jednu priču sa priprema na Staroj planini: - Nakon ručka ode on u WC i zapali cigaru. Ja nešto čitam na krevetu i uleti Pešić u kontrolu. Pita, ljut kao pas: "Ko puši ovde?" Očekivao je valjda: "Nisam ja, nisam ja." Ovaj iz WC viče: "Ja sam." Pešić, valjda šokiran, okrene se, ode i nikad nije spomenuo ni slovo. Diki fala na svemu. Uživao sam da igramo zajedno i zbog tebe sam bio bolji igrač.

Znali smo se u dušu - Dolaskom u Partizan nastaju legendarni dueli s nama u Splitu. Inače je uvek bio veliko dete i samo su mu zajebancije bile na pameti. Proveli smo na pripremama mesece i mesece svake godine. Od 1986. do 1991. više sam s njim vremena proveo nego sa svojima kod kuće. Slagali smo se na terenu i van njega. Famozni Bormio, briljirali smo u finalu. U stvari, sve što smo igrali zajedno bilo je vrh. Znali smo se u dušu. Jedan skače, a drugi trči. U kombinaciji s Tonijem i Draženom, nazakucavali smo se do mile volje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: