Gradski štab nije proglasio vanrednu situaciju zbog vrućine

Uvođenje vanredne situacije sledi ukoliko temperatura pređe 40 stepeni Celzijusa, a za naredne dane nema takvih prognoza", kazala je Žugić-Vuksanović

Beograd
> 04:46h

BEOGRAD - Sva javna preduzeća i službe u Beogradu redovno funkcionisu, pa još nema razloga za proglašenje vanredne situacije zbog visokih temperatura, izjavila je načelnica uprave za vanredne situacije u glavnom gradu Sanja Žugić- Vuksanović. Žugić-Vuksanović je rekla da su problemi koje stvaraju tropske temperature prethodni dana razmatrani na današnjoj sednici Gradskog štaba, a situacija će se svakoga dana pratiti. "Uvođenje vanredne situacije sledi ukoliko temperatura pređe 40 stepeni Celzijusa, a za naredne dane nema takvih prognoza", kazala je Žugić-Vuksanović.

Ona je kazala da sve službe, a što je najvažnije vodovod, trenutno funkcionišu bez teškoća. Uvođenje vanredne situacije podrzumevalo bi niz olakšavajućih mera, pre svega za one koji rade na otvorenom. Poslodavci bi u tom slucaju trebalo da skrate radno vreme u periodu dana kada su najviše temperature, kao i da obezbede posebne uslove rada za zaposlene.

Prema podacima RHMZ-a, u Beogradu je danas u 13 sati bilo 32 stepena Celzijusa, a prognozirana maksimalna temperatura je 36 stepeni. Slično vreme prognozirano je i za sutra.