Foto: Youtube

stravičnO

ŠOK U VRŠAČKOJ BOLNICI, SMRT JOŠ JEDNOG DETETA: Devojčica preminula, a njena braća imaju iste simptome! Hitno prebačena u Beograd!

Društvo
> 18:15h

Devojčica od devet godina preminula je u nedelju u vršačkoj bolnici, a kako je ovo druga smrt deteta u vrlo kratkom periodu oglasili su se iz Opšte bolnice Vršac zvaničnim saopštenjem.

"Dete ženskog pola staro devet godina upućeno iz Doma zdravlja Bela Crkva u Opštu bolnicu Vršac na bolničko lečenje zbog povraćanja i povišene telesne temperature. Primljeno je odmah na hospitalno lečenje 23.09.2018 u 01:15h. Odmah po prijemu urađena laboratorijska dijagnostika i sprovedene mere intenzivnog lečenja. I pored sprovedenih mera dolazi do rapidnog pogoršanja opšteg stanja i smrtnog ishoda dana 23.09.2018. u 13.45. Kardiopulmonalna reanimacija nije dala efekta", piše u saopštenju na sajtu vršačke bolnice.

Odmah je sproveden unutrašnji nadzor nad lečenjem pacijenta i naložena je klinička obdukcija. O svemu obavešten Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i zdravstvena inspekcija Ministarstvo zdravlja.

"Dana 24.09.2018. godine u večernjim satima dovedeno je u Opštu bolnicu Vršac drugo dete muškog pola iz iste porodice zbog identičnih tegoba. Nakon obavljenih pregleda od strane pedijatra, hirurga, infektologa, anesteziologa, radiologa i urađenih laboratorijskih analiza dete je upućeno, uz odgovarajuću medicinsku pratnju, u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova gde je bezbedno stiglo", kažu iz bočnice.

U ponedeljak, 25. septembra, u prepodnevnim satima dovedeno je u Opštu bolnicu Vršac treće dete muškog pola iz iste porodice zbog identičnih tegoba.

"Dečak je pregledan od strane pedijatra, anesteziologa i infektologa. Zbog slične kliničke slike nejasne etiologije upućeno je, uz odgovarajuću medicinsku pratnju i anestetičara, u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova radi dalje dijagnostike i praćenja", navodi se u saopštenju.

Da podsetimo, u toku je inspekcijska kontrola ove bolnice zbog smrti dečaka Ognjena starog svega 8 godina.

Kurir.rs/Novosti