Foto: Printscreen, Instagram

SENZACIONALNO

OTKRIVEN MOTIV LIKVIDACIJE SALETA MUTAVOG: Svedok-saradnik ruši vođu škaljaraca! Vukotić naručio ubistvo Stankovića!

Crna Hronika
> 10:19h

Specijalno tužilaštvo i srpska policija imaju potencijalnog svedoka-saradnika protiv Jovana Vukotića (37), navodnog vođe „škaljarskog klana“, koji je spreman da progovori o ubistvima koja je on, navodno, naručio.

Kako piše Politika, čovek koji je pripadnik ove kriminalne grupe pregovara o tome da progovori i reši ubistva Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, Davorina Baltića i Dalibora Despotovića.

Prema našim saznanjima, sumnja se da je Stanković ubijen jer je od crnogorske mafije uzeo 40 kilograma kokaina, ali je drogu navodno prodao i novac im nikad nije dao.

300.000 evra u kokainu je plaćeno ubistvo Saleta Mutavogfoto: Damir Dervišagić

Prikupljanje dokaza

- Svedok koji Vukotića dovodi u vezu sa ove tri likvidacije odao je Vukotićevo skrovište u Antaliji, gde ga je turska policija i uhapsila sa falsifikovanim makedonskim pasošem - otkrio je izvor upućen u detalje predistražnog postupka koji se vodi. On je naveo i da policija još uvek radi na prikupljanju dokaza koji bi potkrepili svedočenje pripadnika „škaljarskog klana“ koji je odlučio da progovori.

Vukotić je, podsetimo, uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu i već narednog dana deportovan u Srbiju. Za njim je, inače, i Grčka raspisala Interpolovu poternicu zbog optužbi da je bio organizator šverca 135 kilograma kokaina.

Prema nezvaničnim informacijama, Vukotić je jedan od vođa „škaljarskog klana“, koji je u krvavom ratu sa „kavačkim klanom“. U sukobu dve kriminalne grupe, koje vode poreklo iz Kotora, do sada je ubijeno tridesetak ljudi. Njihov rat počeo je krajem 2013, kada je u Valensiji nestao tovar od oko 200 kilograma kokaina.

Saslušavani „škaljarci“

- „Škaljarski klan“ blizak je Luki Bojoviću, koji u zatvoru u Španiji služi kaznu od 18 godina zatvora, dok je „kavački klan“ bio blizak Aleksandru Stankoviću. Posle ubistva ovog vođe navijača policija je saslušala veliki broj ljudi bliskih „škaljarcima“, ali to ubistvo nije rešeno. Svedok-saradnik mogao bi da bude neko ko je i sam učestvovao u zločinu ili bio posrednik između naručioca i ubica - kaže sagovornik upućen u istragu.

Niko iz tužilaštva niti policije juče nije želeo da potvrdi ovakva saznanja.

- Ukoliko tužilaštvo bude sklopilo ovakvu nagodbu sa nekim članom klana, ili eventualno samo sporazum o svedočenju, mogu se očekivati nova hapšenja, ali i razotkrivanje još nekih krivičnih dela - kaže naš sagovornik i podseća da se slična situacija dogodila i u Crnoj Gori, pošto je jedan od pripadnika „nikšićke grupe“, čije je tajno ime Jadranko Jonski, pristao da svedoči i ispriča sve o likvidacijama, ali i pripremama likvidacija crnogorskih policajaca, pripadnika Agencije za nacionalnu bezbednost, ali i pripadnika suprotstavljenog klana.

Sporazum sa tužilaštvom

I VUKOTIĆ SKLAPA NAGODBU

Jovan Vukotić, posle deportacije iz Turske u Srbiju, na saslušanju u Drugom osnovnom tužilaštvu priznao je da je za putovanja po Evropi koristio falsifikovani makedonski pasoš. On je, prema nezvaničnim informacijama, rekao da je pasoš kupio i koristio iz razloga bezbednosti da „pojedinci iz crnogorske policije kriminalcima ne bi mogli da dojavljuju njegovo kretanje“. Isti izvori otkrili su i da Vukotić pregovara sa tužilaštvom o sklapanju sporazuma o priznanju krivice, na osnovu kog bi bio osuđen na godinu dana zatvora za ovo krivično delo.

TRI UBISTVA KOJA SE DOVODE U VEZU SA „ŠKALJARCIMA“

foto: Saša Pavlić

Aleksandar Stanković

LIKVIDIRAN U BLIZINI CENTRALNOG ZATVORA

Vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković (29), poznatiji kao Sale Mutavi, ubijen je 13. oktobra 2016. u Bačvanskoj ulici, u blizini Centralnog zatvora. Nepoznati napadači ispalili su u njega oko 60 metaka iz „kalašnjikova“ i potom pobegli sa mesta zločina. Stanković je najverovatnije sumnjao da bi mogao da bude meta napada jer je, navodno, na sebi imao pancir. Međutim, on ga nije sačuvao jer su mu ubice pucale u glavu. Posle zločina mediji su spekulisali da je kriminalna grupa iz Crne Gore za njegovu likvidaciju platila 300.000 evra, ali ne u novcu, već u kokainu.

foto: Privatna Arhiva

Davorin Baltić

VOĐA „KAVČANA“ UBIJEN ZA NOVU GODINU

Davorin Baltić (40) bio je, navodno, u samom vrhu „kavačkog klana“. Ubijen je 1. januara ove godine na Vračaru. Nepoznati ubica ispalio je u njega nekoliko hitaca u trenutku dok se svojim automobilom uparkiravao u dvorište zgrade.

U vreme ubistva na mestu suvozača sedela je njegova kuma, inače aktivna pripadnica policije, koja, srećom, nije povređena.

Nekoliko meseci kasnije tužilaštvu je podneta krivična prijava protiv ubice i protiv njega je raspisana poternica, ali nadležni organi ime egzekutora čuvaju u tajnosti.

foto: MUP

Dalibor Despotović

NIŠANIO LUKU, IZREŠETAN NA VOŽDOVCU

Dalibor Despotović (37), koji je nekada radio u obezbeđenju pokojnog Slobodana Šaranovića, kom se sudilo zbog sumnje da je platio i organizovao ubistvo rođenog brata Luke Bojovića, Nikole, ubijen je 5. februara 2018. godine na Voždovcu. Kako su preneli mediji, Šaranović je navodno još 2010. poslao Despotovića da ubije njegovog neprijatelja Luku Bojovića, ali on u tome nije uspeo.

foto: Kurir

SUTRA U KURIRU PROČITAJTE JOŠ

CEO SVET ANALIZIRA NASTUP ŠEFA BELE KUĆE U UN! TRAMP ISMEJAN, pa pucao sebi u obe noge

EKSKLUZIVNO ZA KURIR Mitropolit Ilarion, vikar ruskog patrijarha: Kiril veruje u Irinejevu podršku

VESTI IZ ZGRADE UN: Pacoli pobesneo zbog Kurira, otkrili smo da je špijun KGB

NEVIĐENE MERE: Jocu Amsterdama s pancirom i fantomkom doveli u sud

SAZNAJEMO: Maja Gojković ministarka kulture!

ZATVORITE ZORICU U LUDNICU: Javnost se digla protiv Markovićeve

MONSTRUOZNO! MUŠKARAC ZLOSTAVLJAO DVOJICU DEČAKA: Maloletnika silovao godinu dana, govorio mu je da ga voli i da je prelep

ISTRAŽIVANJE O ODNOSIMA U REGIONU: Srbi najviše mrze Hrvate, a nas ne vole Albanci

SAUTGEJT ZA KURIR: POZDRAVITE MI SAVU! Milošević: Bili smo klan u Aston Vili!

KURIR VAM POKLANJA!

SPECIJALNI DODATAK HALO OGLASI NA 32 STRANE:

Zvanično najbolji oglasnik u Srbiji!

Halo oglasi su najbolji i najpopularniji oglasnik u zemlji i veoma često nam zatrebaju, Kurir vam zbog toga poklanja specijalni dodatak svakog četvrtka.

Ukoliko želite da kupite ili prodate električni aparat, nekretninu, dečju igračku, instrument, automobil, telefon, laptop ili bilo šta drugo što vam padne na pamet, sve ćete pronaći u Halo oglasima. Ali ne samo to! Bilo da tražite lepšu ili jaču polovinu, ili želite svoju decu da obradujete kućnim ljubimcem, Halo oglasi su tu.

Sve što vam treba na jednom mestu! Halo oglasi - poklon dodatak na 32 strane, svakog četvrtka samo uz Kurir!

Čitaj Kurir, jer uvek dobijaš više!

foto: Kurir

Kurir / Danijela Jovanović

Foto: Printscreen, Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: