Foto: EPA

REAKCIJA

ZAHAROVA ISMEJALA GARDIJAN: Još će na mape da stave Novičok Siti

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ismejala je vest koju je objavio britanski Gardijan o "timu konsultanata" koji su dovedeni u Solzberi na jugu Engleske kako bi poboljšali njegov imidž pošto je u tom gradu otrovan bivši agent Sergej Skripalj.

Planeta
> 09:15h

"Imajući na umu da je tu informaciju preneo Gardijan, može se pomisliti da su neki eksperti za poboljšanje imidža britanskih gradova preuzeli posao", napisala je Zaharova na svom Fejsbuku i dodala da bi "Novičok siti" mogao u bliskoj budućnosti da se pojavi na kartama.

foto: Printscreen Facebook/Maria Zakharova

List Gardijan preneo je da je stopa posećenosti tog grada opala za 14 odsto, kao i da su angažovani konsultanti koji bi trebalo da nađu način da promene percepciju turista o tom gradu.

U Solzberiju su u martu ove godine pronađeni bivši dvostruki špijun Skripalj i njegova ćerka Julija, za koje se ustanovilo da su otrovani nervnim agensom novičokom, a za njihovo trovanje Velika Britanija optužila je Rusiju bez iznošenja ijednog dokaza. Moskva je dematnovala optužbe.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: