Foto: Espreso

lepote srbije

DUŠA VOJVOĐANSKE JESENI: Obiđite najlepše manastire Vojvodine i osetite čar srednjovekovne lepote!

Društvo

Turistička organizacija Vojvodine sa ciljem promocije kulturnog i vinskog turizma koji sve više dobijaju na značaju u ovoj regiji, organizovala je promotivnu turu za medije "Duša vojvođanske jeseni" po Vojvodini.

Učesnici ture obišli su manastir Mesić, vidikovac i crkvu Teodora Vršačkog, manastir Novo Hopovo, Ravanicu - Vrdnik, Malu Remetu, ali i vinarije "Đorđe", "Vinik", "Kovačević", "Deurić", etno kuću Dinar i Fruškogorsku Lugarnicu, kao i hotel "Srbija" u Vršcu, grad Vršac i "Vrdničku kulu" u Vrdniku.

Učesnici su mogli da probaju najbolja vina u vinarijama, ali i da se upoznaju sa duhovnošću i lepotom srednjovekovnih manastira širom Vojvodine.

Prema zvanično obrađenim statističkim podacima Republičkog zavoda za statistiku, za period od januara 2018. godine do juna 2018. godine, teritoriju Vojvodine je posetilo 247.087 turista što je 11,1 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Povećanje broja dolazaka stranih turista za isti period ove godine iznosi 17,5 odsto (111.622 turista) u odnosu na 2017. godinu.

FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso

Kurir.rs