Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

U ŠKOLI PREDUZETE MERE pojačane bezbednosti

POKUŠAJ OTMICE ISPRED ŠKOLE U ŽARKOVU! Ćelavi muškarac pokušao da uvuče devojčicu u crni kombi, VANREDNA SITUACIJA U ŠKOLI!

Beograd
> 20:02h

Učenica petog razreda Osnovne škole "Ljuba Nenadović" iz Žarkova zamalo je oteta na putu od od kuće do škole, zbog čega je u ovoj, ali i nekim okolnim školama, zavladalo vanredno stanje.

- Primili smo prijavu za ovaj slučaj i u toku je utvrđivanje svih neophodnih činjenica - kratko su rekli iz MUP-a Srbije.

Ovaj nemili događaj se navodno dogodio prošlog četvrtka kada se pored devojčice zaustavio crni kombi koji je, prema pričama svedoka, vozio ćelavi muškarac koji je pokušao devojčicu da uvuče u vozilo. Ipak, ona je uspela da se otrgne i pobegne.

Mame i tate đaka OŠ "Ljuba Nenadović" pozvani su narednog dana u školu, a nadležni su preduzeli preventivne mere.

- Od učiteljice smo dobili sve informacije, u školi je bila i policija. Savetovali su nam da dovodimo i odvodimo decu, jer su slični incidenti zabeleženi i u obližnjim školama - rekao je jedan od roditelja.

Obaveštenje koje je potom izdato pronelo se kao upozorenje i društvenim mrežama.

foto: Printscreen/Google Maps

U dopisu koji su dobili roditelji stoji: "Poštovani roditelji, povodom skorašnjeg događaja koji nas je sve zabrinuo, a desio se na putu od škole do kuće, u naselju Cerak, želimo da vas informišemo o tome da je naša škola preduzela sledeće mere pojačane bezbednosti:

- Zaključavaju se svi ulazi u školu, izuzev centralnog ulaza, na kojem će, pre i posle nastave i tokom odmora stajati čuvar.

- O događaju je obaveštena policija koja preduzima mere iz svoje nadležnosti.

- S obzirom na to da škola ne može odgovarati za događaje van školskog dvorišta, na putu od kuće do škole i obrnuto, molimo vas da obratite pažnju na bezbednost učenika (mlađe možete dovoditi i odvoditi iz škole, a starije savetovati da idu u grupama i ne razgovaraju sa nepoznatima)".

MUP: Prijavljen pokušaj otmice

Ministarstvu unutrašnjih poslova prijavljeno je u četvrtak, 27. septembra, da je došlo do pokušaja otmice učenice petog razreda Osnovne škole "Ljuba Nenadović" u Žarkovu, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Iz MUP-a navode da policija preduzima sve mere na utvrđivanju okolnosti događaja.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: