Foto: OKS

ANJA CREVAR NOSI ZASTAVU

U BUENOS AJRESU 16 NAŠIH TAKMIČARA: Srpski sportisti otputovali na Olimpijske igre mladih

Mladi olimpijci Srbije otputovali su danas za Buenos Ajres gde će od 2. do 18. oktobra učestvovati na Olimpijskim igrama mladih.

Ostali sportovi

Šesnaest sportista Srbije predstavljaće našu zemlju u Argentini u osam individualnih sportova: atletika, gimnastika, karate, plivanje, stoni tenis, streljaštvo, tenis i tekvondo.

Anja Crevar, plivačica koja je sa samo 16 godina bila učesnik Olimpijskih igara u Riju 2016., na polasku je rekla:

"Mislim da je ovo definitivno prvi put da krećem na takmičenje gde sam u ekipi ja među starijima i iskusnijima. Uzbuđena sam i radujem se novom takmičenju. Spremala sam se, uvek očekujem najviše od sebe. Svakako se nadam finalu, a verujem da imam šanse i za medalju".

Prema odluci Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije Anja Crevar nosiće zastavu Srbije na ceromoniji otvaranja Igara:

"Čast mi je i veliko zadovoljstvo što sam dobila prilku da nosim zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja. Radujem se i samim tim je uzbuđenje pred takmičenje veće, a razmišjam i o tome kako da opravdam poverenje".

Karatistkinja Ivana Perović kreće put Buenos Ajresa kao aktuelna svetska kadetska prvakinja:

"Jako sam uzbuđena kao verujem i ostatak ekipe. Kod mene je u neku ruku dupla radost zato što je karate prvi put na programu Olimpijskih igara. Nadam se da ću ponovo obradovati svoju zemlju, kao i medaljom sa Svetskog prvenstva".

Ceremonija otvaranja zakazana je za 6. oktobar sa početkom u 20 časova, po lokalnom vremenu, a održaće se na Aveniji 9. jula.

Mladi olimpijci su na aerodrom stigli u automobilima Toyota Srbija, zvaničnim vozilima Olimpijskog tima Srbije.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: OKS)