Foto: Marina Lopičić

BOŠKO BUHA

KATARINA GOJKOVIĆ U NOVOJ PREDSTAVI: Našem društvu je hitno potreban Robin Hud!

Pop kultura

Pozorište "Boško Buha" sprema novu predstavu za decu "Robin Hud" u režiji Veljka Mićunovića, koja će imati svoju premijeru 7. oktobra u 12 i 20 časova na sceni UK "Vuk Karadžić". Katarina Gojković, koja tumači ulogu dadilje, ističe da je ovaj komad preko potreban deci, ali možda čak i više roditeljima.

"Na dečje predstave je još važnije da dođu i roditelji jer su oni zaboravili čemu treba da uče svoju decu. Ovakve predstave treba da podsete odrasle da nema reprize i da moraju da se trgnu. Lično kao roditelj, a onda i kao glumica imam misiju i zadatak da vaspitavam decu. U startu, koliko god imali godina, moraju da se upoznaju sa osnovnim životnim načelima. Predstava o borbi za istinu i pravdu, naročito u ovom vremenu kad je to prilično devalvirano, posebno je dragocena", kaže Gojkovićeva i dodaje: "U vremenu kad brzo živimo i kada smo izgubili nadu moramo da se vratimo knjizi i pozorištu jer ono opstaje uprkos svemu. Mi vaspitavamo publiku koja će se jednog dana truditi da sačuva vrednosti i možda ovu zemlju učini boljom. E, to je naša misija - pozorište koje ima zadatak da ukaže na te vrednosti koje je neko pre vas uspostavio, a bojim se da je upravo to ovo društvo izgubilo.

foto: Promo Boško Buha

Glumica ističe da je našem društvu preko potreban jedan Robin Hud. "Taj junak nam je neophodan, ali on nema hrabrosti da se pojavi. Mislim da ćemo morati da sačekamo hrabrog mladića. Činjenično stanje je da Robina Huda nema, ali ja sam nepopravljivi optimista, zato sam se i iz inostranstva vratila u Srbiju. Uz sve mane koje imamo, ipak smo veoma star narod s dubokom i značajnom istorijom i kulturom. Mi moramo paziti na te stvari i ako dovoljno budemo uporni, sačekaćemo tog Robina Huda, a do tada svako od nas mora da ga u sebi probudi", ističe Gojkovićeva i zaključuje:

"Moram reći da pozorište "Boško Buha" opstaje i dalje bez svoje matične zgrade, a mi ne možemo da dozvolimo da nemamo uslova za jedno dečje pozorište".

foto: Promo Boško Buha

Kurir.rs / Mona Cukić / Foto: Marina Lopičić