Foto: Www.crvenazvezdafk.com

Intervju

ZVEZDINA NOVA KOBRA! Dejan Joveljić: Hoću da dam 20 golova u crveno-belom dresu!

Strelac prvog gola za šampiona države protiv Zemuna želi da ostavi što veći trag na Marakani u narednim sezonama

Fudbal

Dejan Joveljić krupnim, ali sigurnim koracima gazi u dresu Crvene zvezde. Bio je strelac prvog gola za crveno-bele u duelu protiv Zemuna (2:1) i još jednom potvrdio epitet rasnog strelca.

Tri slobodna dana koja su fudbaleri Crvene zvezde dobili kao nagradu za vreme reprezentativne pauze, mladi as iskoristio je da u rodnoj Bijeljini poseti porodicu. Tih, skroman i nenametljiv, prilično dobro se nosi sa pritiskom javnosti i sve većom popularnosti.

Postigao si vrlo bitan gol za Zvezdu u Zemunu. Koliko ti znači?

- Gol je stigao u pravo vreme za nas. Mnogo je bilo važno da pobedimo u Zemunu. Opet i za mene, jer je za svakog špica bitno da daje golove. Bio sam ubedljivo najmlađi na terenu i zbog toga mi je mnogo drago - počeo je razgovor za Kurir Dejan Joveljić.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Kako se momak od 19 godina oseća kada radi sa daleko iskusnijim igračima u Zvezdi? Neki od njih iza sebe imaju velike karijere.

- Teško je opisati rečima kako se osećam kada uđem u svlačionicu i vidim sve njih. Sednem na svoje mesto i pogledam okolo... Auh... Neverovatno!

Ko od iskusnijih fudbalera prednjači u tome da ti udeli savet, pomogne?

- Svi žele da mi pomognu. I hvala im na tome. Meni ta podrška mnogo znači. Najviše mi pomažu Milijaš, Krstičić, Rodić, Marin...

Kakav je odnos sa Markom Marinom, jer ste zemljaci rođeni u Republici Srpskoj?

- Marko Marin je sjajan momak, veliki profesionalac. Klasa u pravom smislu te reči. Uvek je spreman da pomogne. Mnogo je dobar momak, 100 odsto na zemlji, iako iza sebe ima fantastičnu karijeru. Čast mi je što delim svlačionicu sa njim i što učim od njega.

Koliko ti prija individualni rad sa trenerom Milanom Kosanovićem?

- Posle svakog treninga, mi mlađi ostajemo da dodatno radimo sa trenerom Kosanovićem. Ja posebno vežbam završnicu. Radi se o sjajnom stručnjaku koji uvek ima pravu reč i savet. U pravom momentu ume da ubaci šalu, što nama mladima mnogo znači. Vrlo pozitivan čovek i izuzetno stručan trener.

Kako ocenjuješ svoju igru za omladince Zvezde u Ligi šampiona?

- Pre svega, treba reći da Crvena zvezda u Ligi šampiona igra sa godinu dana mlađom generacijom od konkurenata. I takvi, ravnopravno smo parirali Napoliju i PSŽ. Radi se o velikim klubovima, a nama ostaje žal za porazom u Parizu, jer mislim da ga nismo zaslužili. Imaju sjajne pojedince, ali Zvezde ne zaostaje nimalo u odnosu na njih.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Koliko ti znaći to što te prate skauti iz Evrope i što si redovno u izboru za

najtalentovanijeg mladog igrača Evrope i sveta?

- Iskreno, prija mi sve to. Meni to ne predstavlja niti problem, niti pritisak. Smatram da nisam pokazao ni delić onoga što mogu. Tek sam na početku. Nemam ni 10 utakmica za prvi tim, predstoji mi još mukotrpnog rada.

Koji su tvoji ciljevi u Crvenoj zvezdi?

- Za sada, prvi cilj je da pokušam preći kvotu od 20 golova u prvom timu! Posle ćemo videti...

Dolaziš iz specifičnog podneblja za fudbal. Kako nastaju takvi biseri u Semberiji poput tebe, Luke Jovića, Mihajla Ristića, ranije Save Miloševića?

- Ponosan sam na rodni kraj. Sve su to sjajni igrači. Pogotovo Luka Jović. Za njega sam posebno vezan jer smo zajedno živeli dok je bio u Crvenoj zvezdi. Pratim njegove igre i radujem se izuzetnim partijama u Ajntrahtu. Kao da ja postižem golove - iskren je Joveljić.

Rekorder

Rubikovu kocku složi za 39 sekundi

Da li si oborio rekord u slaganju Rubikove kocke? - Ha, ha, ha... Nisam još! Još je na snazi rekord od 39 sekundi. To sam specijalizovao dok sam imao mononukleozu. Bilo mi je dosadno i onda sam rasturao Rubikovu kocku - prisetio se Joveljić.

U krugu porodice

Najsrećniji kod roditelja u Bijeljini

Kako ćeš iskoristiti tri slobodna dana? - U Bijeljini sam! Volim da odem u rodni kraj. Najsrećniji sam kada vidim oca, majku i sestru. Oni mi mnogo znače - otkriva Dejan Joveljić.

4 gola dao ove sezone u Superligi 19 godina ima mladi napadač 2021. ističe mu ugovor sa Crvenom zvezdom

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto Kurir/www.crvenazvezdafk.com