Foto: Ossrb.org

PROTIV JAPANA I NAVIJAČA ZA PRVO MESTO: Odbojkašice Srbije za siguran plasman u top 6

dbojkašice Srbije od 12.30 igraju osmi meč na Svetskom prvenstvu, a protivnik će biti domaća selekcija Japana.

Ostali sportovi
> 13:33h

"Uvek je sa Japankama teško igrati jer je to zaista drugačija odbojka, koja nama ne odgovara. Nadam se da ćemo taktički sve odraditi kako treba i ostvariti maksimalnu pobedu", rekla je Stefana Veljković u Nagoji.

Utakmica izmedju Srbije i Japana igra se u sredu od 12.30 u Nagoji.

"Teško je igrati protiv takvih ekipa koje su veoma dobre u odbrani, teške za blok. Neće biti lako i zbog toga što su domaćini i što će sigurno biti puna hala", kazala je Veljkovićeva.

Brankica Mihajlović je rekla da se Srbija i Japan veoma dobro poznaju.

"Igrale smo mnogo puta. To je ekipa koja ima drugačiji stil igre od evropskog i uvek iziskuje napor i trud. Bile smo uspešnije u poslednjih par navrata, ali će sada biti teže jer igraju na svom terenu. Želimo prvo mesto u grupi i daćemo sve od sebe da nastavimo niz dobrih utakmica i pobeda", navela je Brankica Mihajlović.

Odbojkašice Srbije već su obezbedile plasman dalje na SP, ali ako savladaju domaćina Japan, oboriće rekord Kubanki iz 1994. od sedam pobeda u nizu na SP. Kvota da će to i učiniti je 1,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za SP u odbojci.

Stručni štab srpskog tima je zadovoljan odbojkašicama.

"Možemo da budemo prezadovoljni posle sedam pobeda sa 3:0. Znamo i sami da ovo prvenstvo karakteriše dužina i najteže je zadržati fokus i motivisanost. Devojke za sada ispunjavaju svaki zadatak", rekao je Milan Grišić.

On je istakao, poput odbojkašica, da je Japan specifična i neuobičajena ekipa, ali da misli da je kvalitet na strani Srbije i da očekuje pobedu.

Srbija posle sedam utakmica ima maksimalnih 21 bod.

Kurir sport