Foto: Printscreen Tweet

upravo aktuelno

SILAJDŽIĆEVA LEKCIJA KOMŠIĆU! SNIMAK IZ 2006. ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: To će Hrvatima ogaditi Bosnu i Hercegovinu! (VIDEO)

Snimak emisije iz 2006. godine u kojoj su gostovali istaknuti političari iz BiH, Haris Silajdžić i Željko Komšić, postao je viralni hit koji je zapalio društvene mreže.

Hrvatska
> 21:25h

Video prikazuje razgovor dvojice političara tokom kojeg Silajdžić sagovorniku Komšiću objašnjava problematiku koja je aktualna upravo ovih dana nakon što je Komšić postao član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Njegov izbor kao hrvatskog predstavnika izazvao je negodovanje mnogih Hrvata u BiH budući da je Komšić postao član Predsedništva posle njihovog preglasavanja od strane Bošnjačkih glasača.

Silajdžić na snimku daje lekciju Komšiću: "Smatram da ako živimo u sistemu etničkog predstavljanja i ako Bošnjaci biraju bošnjačkog predstavnika, a Srbi srpskog predstavnika, nije pravedno prema Hrvatima da neko za njih bira njihovog predstavnika.

Smatram da je to opasno za BiH i da će to građanima hrvatske nacionalnosti ogaditi BiH. A to može da dovede i do toga da Hrvati traže treći entitet", rekao je Silajdžić dok je Komšić, nezadovoljan onim što čuje želeo da mu odgovori, ali se snimak tu prekida. Komentari mnogih korisnika na Fejsbuku bili su u stilu: "Lepo mu je čovek objasnio pre 12 godina", "Đe ga nađe, bravo!", " Ništa nemam ni da dodam, ni da oduzmem", " Gledam ovo već neko vreme i razmišljam šta to Komšiću nije bilo jasno".

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto printscreen Tweet