Foto: RTRS

IZNENAĐENJA NISU MOGUĆA

POSLEDNJI REZULTATI CIK BiH: Dodik ODUVAO protivkandidata, Cvijanovićeva ubedljivo vodi!

Završeno je prebrojavanje glasova sa redovnih birališta za članove Predsedništva. Milorad Dodik osvojio je više od 350.000 glasova.

Bosna i Hercegovina
> 08:36h

Željka Cvijanović za predsednika Srpske povećala je vođstvo nad Vukotom Govedaricom. Za obradu je ostalo još osam redovnih biračkih mesta.

I dok se čeka na glasove, koje su prikupili mobilni timovi i one pristigle poštom, ne stišava se bura oko nevažećih listića.

Birači su odlučili! A opštinske komisije potvrdile - član Predsedništva iz Republike Srpske u narednom četvorogodišnjem mandatu je Milorad Dodik.

Oponenta je potukao do nogu. I definitivno je, nakon prebrojanih svih glasova na redovnim biralištima pobeda uverljiva.

Iznenađenja ni teoretski nisu moguća, iako u glavnom centru na zbrajanje čeka još oko 90.000 glasova. Većim delom odnose se na FBiH. I Željka Cvijanović sledeće četiri godine biće predsednik Srpske. Vođstvo je ponovo uvećala za 200 glasova.

Sličan raspored snaga i za Predstavnički dom BiH – izvesnih šest poslaničkih mesta za SNSD – sa koalicionim partnerima najmanje osam.

Naspram neizvesna četiri poslanička mesta SDS, sa PDP maksimalno šest. Tačan raspored poslaničkih stolica, ipak, biće jasaniji tek kada se obrade svi glasački listići u glavnom centru za brojanje.

"S obzirom da je ove godine nešto uvećan broj glasača putem pošte i zahtevi o detaljnijem pregledanju glasačkih paketa putem pošte mi očekujemo da ćemo taj posao završiti za 15 dana, verovatno i pre". kaže Adi Agić, direktor Centra za brojanje glasova.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: