Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

SMRT NA HRVATSKOM AUTO-PUTU

MISTERIJA SMRTI HRVATSKOG HULIGANA KOJI JE PRAVIO NEREDE U SRBIJI: Bačen tamo gde nema kamera i kuća, bio vezan? 2 verzije kobnog kraja Splićanina

Sumnja se da je Splićanin, koji je prošle godine osuđen i proteran iz Srbije zbog nereda na 152. derbiju, živ izbačen na put, nakon čega su ga pregazila čak tri automobila

Crna Hronika
> 10:01h

Hrvatska policija sumnja da smrt Splićanina Ante Firića (27), koga su juče ujutru pregazila tri automobila na auto-putu kod Ivanić Grada nije posledica saobraćajne nesreće, već da su ga nepoznate osobe izbacile iz automobila u punoj brzini na auto-putu, nakon čega su ga pregazila tri automobila.

Podsetimo, Firić je uhapšen u Beogradu prošle godine u grupi hrvatskih huligana koji su pravili nerede na 152. derbiju između Crvene zvezde i Partizana. Hrvatski mediji prekjuče su izvestili da je Firić poginuo dok je pretrčavao auto-put, ali je ubrzo otkriveno nešto drugo.

Otmica

- Moguće je da je on bio otet i da se nalazio u nekom vozilu, iz koga je izbačen u tamnoj odeći. Prethodno mu je onemogućeno kretanje, ali su očekivali da će naići neki automobil koji će ga udariti. Ove navode policija proverava, a obavljeni su razgovori sa svim vozačima koji su ga pregazili - prenose hrvatski mediji.

povređen i na derbijufoto: Beta/Branislav Božić

Zanimljivo je da u delu puta na kome je splitski huligan nastradao nema video-nadzora.

- Ne postoje nadzorne kamere, ali ni odmorišta na putu, kao ni kuće u neposrednoj blizini, već se prva nalazi na kilometar odatle. To uliva dodatnu sumnju - navode mediji.

Međutim, u medijima se pojavila i druga verzija, po kojoj je Firić bežao od nekog.

Istrčao na put

- Policija ne isključuje mogućnost da je Antu Firića neko jurio, pa je zbog toga on istrčao na put. Kriminalistička policija pokušava da rekonstruiše gde je on bio pre smrti, kao i sa kime se sastajao, a traže se i snimci video-kamera - navode mediji.

Kako navode hrvatski mediji, pojavila se priča da je Firićeva porodica prijavila nestanak.

- Pričalo se da je pre nekoliko dana prijavljen nestanak, ali je policija demantovala tu informaciju - kaže izvor blizak istrazi.

Da podsetimo, Firić je nakon hapšenja u Beogradu sklopio sporazum sa Višim tužilaštvom i osuđen je na šest meseci zatvora. Nakon što je odslužio kaznu, proteran je iz Srbije i zabranjen mu je ulazak narednih pet godina.

Bogata karijera Prebijao ljude

Firić je odranije poznat hrvatskoj policiji, uglavnom zbog prebijanja. On i brat su u leto 2016. bili osumnjičeni da su učestvovali u tuči u Splitu u kojoj je jedan muškarac uboden nožem u grudi. Dve godine ranije bio je u istražnom zatvoru sa još četvoricom "kolega" zbog sumnje da su učestvovali u napadu na Frana Žuvelu, vlasnika bistroa "Marinero" na Hvaru.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto:Beta/ Branislav Božić )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: