Foto: Marina Lopičić

Svi su imali poneko pitanje za lidera SRS

KURIR NA SAJMU KNJIGA, NAJVEĆA GUŽVA NA ŠEŠELJEVOM ŠTANDU: Radikal čeka sina da obnove kućnu biblioteku, a nije odoleo da prokomentariše Vuka Draškovića i Kiju Kockar

Politika

BEOGRAD - 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga, pod geslom "Radost čitanja", počeo je danas i trajaće do 28. oktobra, a zemlja počasni gost je Maroko.

foto: Marina Lopičić

Najveća gužva oko 12 sati bila je na štandu političara Vojislava Šešelja, kome je društvo pratila partijska koleginica Vjerica Radeta.

foto: Marina Lopičić

"Svake godine i sam obnovim svoju kućnu biblioteku. Čekam da mi se sin Aleksandar vrati iz Rusije, a nas dvojica imamo neki podudaran ukus oko društvenih nauka i lepe književnosti", objašnjava Šešelj.

Političar planira da pročita i novi roman o kralju Aleksandru Karađorđeviću svog kuma Vuka Draškovića.

"On poslednjih godina knjige politizuje. Pročitao sam sve njegove knjige, ali nikad neće biti onaj Vuk koji je pisao "Nož" i "Molitvu".

Šešelj kaže da ne treba suditi ni Kiji Kocar i napadati je kao pisca.

foto: Marina Lopičić

"Život me je naučio da nikad ne procenjujem autore koje nisam pročitao. Uvek dajem svoj sud kad pročitam delo. Kvalitetom svojih romana iznenadili su me mnogi ženski autori - od Mirjane Bobić Mojsilović do Vesne Dedić", poručio je Šešelj.

(Kurir.rs/Ljubomir Radanov/Foto: Marina Lopičić)