Foto: Privatna Arhiva

EKSKLUZIVNO

OVA ŽENA JE UNIŠTILA FUDBALSKU MAFIJU: Mama, moj muž pere pare preko mene! Ovako je policija prisluškivala SVE!

Fudbal
> 13:07h

Marija Bogojevska, jedina žena uhapšena u najvećoj međunarodnoj policijskoj akciji pod nazivom „Čiste ruke“, zbog malverzacija u fudbalu, imala je značajnu ulogu u raskrinkavanju i hapšenju osumnjičenih, jer se majci preko telefona požalila da njen dečko, menadžer Dejan Veljković, pere novac.

Uhapšena... Marija Bogojevskafoto: Facebook

Kako su objavili belgijski mediji, tokom prikupljanja dokaza policija je snimila njen telefonski razgovor u kom je razotkrila kako su osumnjičeni pokušavali da sakriju nelegalno zarađene milione od transfera igrača.

Prisluškivali razgovore

- Utvrđeno je da je Dejan Veljković, saradnik bivšeg fudbalera Mateje Kežmana, u decembru prošle godine zamolio svoju devojku da u Beogradu otvori račun na svoje ime u jednoj banci i na njega prebacio skoro tri miliona evra. Međutim, u jednom razgovoru koji je u martu ove godine vodila s majkom, ona je, između ostalog, rekla: „Mama, Dejan koristi moj račun za pranje novca“ - otkrili su izvori koji vode istragu.

foto: Printscreen Twitter

Navodno, Veljković, koji je označen kao organizator kriminalne grupe, rekao joj je da će račune u Srbiji otvoriti da bi roditeljima mogao da šalje novac.

- Još se proveravaju sve transakcije ka ovim računima i sa njih. Zasad postoje dokazi da je na njih bio ovlašćen i Uroš Janković, najbliži prijatelj i saradnik Mateje Kežmana - navode oni.

Podsetimo, Veljković je uhapšen u Belgiji dok su lisice na ruke Urošu Jankoviću stavljene u Beogradu i on u ekstradicionom pritvoru čeka odluku o izručenju toj državi.

Osumnjičeni... Dejan Veljković i Uroš Jankovićfoto: Printscreen Facebook

Na meti u najvećoj akciji sprovedenoj zbog prisvajanja novca od transfera fudbalera, nameštanja utakmica i pranja para, kako je Kurir pisao, pored dvojice Kežmanovih saradnika, našli su se i bivši makedonski fudbaler Dragan Siljanoski, dok je hrvatski trener Ivan Leko pušten da se brani sa slobode. Pod istragom su i čelnici drugih belgijskih klubova, ali i fudbalske sudije, menadžeri i novinari.

Akcija nije završena

Belgijski istražni organi otkrili su i da akcija nije završena, kao i da će biti novih hapšenja.

foto: Kurir

Kako je Kurir pisao, posle hapšenja dvojice najbližih saradnika Mateje Kežmana, proverava se i njegova uloga u sumnjivim transferima. Sumnja se da je fudbalska mafija malverzacijama sa transferima, kao i nameštanjem utakmica oprala oko 30 miliona evra. Novac koji su prisvajali navodno su ulagali u nekretnine, nakit i satove, a deo ubacivali u legalne tokove naplaćivanjem izmišljenih usluga.

Očekuje se da uskoro na saslušanje bude pozvan i jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera Sergej Milinković-Savić, zatim njegov brat Vanja, kao i Miloš Kosanović i Filip Mladenović, jer su navodno i njihovi transferi u evropske klubove pod lupom istražitelja.

Neće pred novinare

KEŽMAN POBEGAO, ŽENE SE SVAĐALE U SUDNICI

foto: Vladimir Šporčić

Mateja Kežman, koji bi nakon hapšenja saradnika navodno mogao da se nađe na udaru istrage, danima već ne odgovara na pozive i poruke Kurira. On je juče došao do zgrade Prvog osnovnog suda u Beogradu, gde je održano ročište zbog krivične prijave koju je protiv njega podnela bivša supruga Emilija jer, kako ona tvrdi, više od dve godine nije platio alimentaciju za njihovo troje dece i duguje im 27.000 evra.

Bivši fudbaler je oko 11 sati dovezao svoju advokaticu do rampe i izašao iz džipa da porazgovara s njom, ali očigledno nije bio dobre volje. Čim je ugledao ekipu Kurira, vratio se u automobil i otišao.

Traži alimentaciju... Emilija Kežmanfoto: Vladimir Šporčić

Na jučerašnjem suđenju saslušavali su se svedoci, a kao glavni Kežmanov svedok došla je njegova bivša nevenčana supruga Marija Perković, s kojom ima sina Filimona. Kako saznajemo, fudbalerove nekadašnje žene žestoko su se posvađale u sudnici.

- Marija je branila Mateju kako je divan čovek, brižan i pažljiv otac. Tvrdila je da redovno isplaćuje alimentaciju za Filimona. Međutim, Emilija nije uspela da se suzdrži i došlo je do rasprave između njih dve - kaže naš izvor.

M.D.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ

IZMIŠLJA PODRŠKU VAŠINGTONA! Tači: SAD pripaja jug Srbije Kosovu Dačič: Hašime, bezočno lažeš

PRORADILA METLA KOD NAPREDNJAKA! ČISTKA U SNS: Pet funkcionera leti ove nedelje

OKRŠAJ LIDERA IZ NOVOG PAZARA: Ljajić: Zukorliću, ti si taliban, Zukorlić: Ljajiću, ti si narkodiler

MILOŠEVIĆA UBILI AMERIKA I NATO: Remzi Klark, nekadašnji federalni američki tužilac otkrio šokantne činjenice!

ZORANA ZAPUŠILA USTA LIDERU DVERI: Pričaš o pravima, a pretite vešanjem

INTERVJU NEBOJŠA ZELENOVIĆ, JEDAN OD OSNIVAČA SZS: Savez može da sruši aktuelnu vlast

ALARMANTNO! SVAKI DRUGI TINEJDŽER DEPRESIVAN: Porazni rezultati istraživanja o mladima

PSIHIJATRI TREBA DA GA LEČE: Stručnjaci o Draganu S., koji zlostavlja kozu

NOVI DETALJI DRAME U SENTI: Beskućnik koji je oteo devojčicu robijao četiri godine zbog silovanja

DOPUNA ISTRAGE PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA: Na proveri Jelenina krv u kolima, mala Jana dobija advokata

NOVI DETALJI O LIKVIDACIJI SAUDIJSKOG NOVINARA: Princ zvao Kašogija pred brutalno ubistvo

KAD SE SERGEJ SRUŠIO, SETIO SAM SE MANDE: Voja Brajović o drami koju je preživeo njegov kolega

ŠAMPIONKE SVETA SLAVILE UZ TRUBAČE: Svečanost za odbojkašice Srbije po povratku iz Japana

ŽIVOTNA PRIČA ODBOJAKŠICE MILENE RAŠIC: Proterana sa Kosova pa osvojila svet!

UZ KURIR DOBIJATE NA POKLON ČUVENE NJAM-NJAM KUVARE: Čekaju vas najbolje zbirke recepata

U utorak, 23. oktobra, Kurir vam poklanja najbolje zbirke recepata za predjela, čorbe, salate, glavna jela, torte i kolače! Više vam se neće dešavati da nemate ideju šta da pripremite za slavsku trpezu samo pronađite omiljeni recept u jednom od Njam-Njam kuvara i oduševite goste svojim kulinarskim umećem.

Potražite Kurir s kuvarom koji želite!

foto: Kurir

Čitajte uz sutrašnji Kurir!

(Kurir.rs/ Jelena Spasić /Foto: )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: