Foto: Profimedia

SAVETI

PAKOVANJE NE MORA DA BUDE NOĆNA MORA: Uz ove genijalne TRIKOVE možete na put oko sveta sa minimalno prtljaga!

Žena

Donosimo nekoliko praktičnih saveta da spakujete samo ono što će vam zaista trebati.

Nezavisno od toga koliki ste zaljubljenik u putovanja i koliko često putujete, sigurno vam pakovanje nije jedna od dražih obaveza. Nema ništa gore nego kada morate da planirate koju ćete odeću i obuću poneti za sve vremenske (ne)prilike.

Navodno sve stvari možete strpati u jednu ručnu torbu.

Jedan od ključnih elemenata pametnog pakovanja je kupovina veće količine jednokratnog donjeg veša, takve gaćice su idealne jer su prilično kompaktne i zauzimaju jako malo mesta. Ako putujete na duže, ne nosite teške kapute i punu vreću bikinija - ne treba vam!

foto: Profimedia

Ljudi koji često putuju treba da ulože u kvalitetan kofer sa točkićima, što vam automatski olakšava nošenje prtljaga. Nabavite i odeljke za kofer kako biste jasno odvojili čistu od prljave odeće. Umesto klasičnog slaganja, odeću zarolajte i tako ćete zauzeti manje mesta, a i neće se gužvati. Broj pari cipela treba ograničiti na tri, nezavisno od toga gde i na koliko dugo idete.

Takođe, birajte trenerke, helanke i lagane pantalone umesto nezgrapnih farmerki, kojima treba mnogo mesta u koferu i teške su. Ponesite samo jedne. Izbegavajte krute i teške nesesere. Ne trebaju vam ni pidžame. Kako biste uštedeli prostor, za spavanje ponesite neke lagane svilene patalone i majicu ili spavaćicu. Što se tiče kozmetike, spakujte malenu torbicu u koju ćete staviti hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom, maskaru i jedan ruž.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia