Foto: Euroleague.net

evroliga

REAL DEMOLIRAO BUDUĆNOST U SRED MADRIDA: Srpski Milano bolji od Himkija, Olimpijakos rutinski protiv nemoćnog Makabija!

Košarkaši Real Madrida pobedili su večeras Budućnost sa 89:55 (21:15, 23:16, 21:13, 24:11), dok je Olimpija iz Milana sa 81:80 slavila protiv Himkija, a Olimpijakos je sa 88:80 trijumfovao protiv Makabija iz Tel Aviva u utakmicama četvrtog kola Evrolige.

Košarka

Podgoričani su na gostovanju protiv prvaka Evrope pružali solidan otpor tokom 20 minuta igre, ali je kraljevski klub serijom 10:0 na početku treće deonice rešio pitanje pobednika i mirno priveo meč kraju.

Najisktnutiji u pobedničkom timu bio je Valter Tavares sa 10 poena i 14 skokova, dok su Entoni Rendolf i Džejsi Kerol dodali po 11.

U ekipi Budućnosti istakao se Nemanja Gordić sa 13 poena, dok je jedino još Alen Omić bio dvocifren sa 10 poena.

Real je ovim trijumfom zadržao maksimalan učinak u Evroligi, pa je sada prvi, dok je Budućnost poslednja, 16. sa sva četiri poraza.

Olimpija iz Milana je u neizvesnoj utakmici uspela da savlada Himki, iako su gosti preko Alekseja Šveda i Sergeja Monje imali priliku za trijumf, ali oni nisu bili precizni, pa je italijanski tim upisao treći trijumf.

Najefikasniji bio je Majk Džejms sa 25 poena, dok je Arturas Gudaitis upisao "dabl-dabl" od po 13 poena i skokova.

S druge strane istakao se Džordan Miki sa 26 poena, a Šved je ubacio 19.

Olimpijakos je do pobede predvodio Vasilis Spanulis sa 16 poena, dok se s druge strane u ekipi Makabija istakao Deandre Kejn sa 22 poena.

Olimpijakos ima tri pobede i jedan poraz, dok Makabi ima obrnut učinak, od jednog trijumfa i tri poraza.

Kurir sport/Beta

Foto: Euroleague.net