Foto: Profimedia

GENIJALAN SAVET ZA ŽENE

DIJETA KETRIN ZITE DŽONS (49) ZBOG KOJE IZGLEDA SAVRŠENO: Glavni sastojak je OVA ČORBA, a izgubićete 6 kilograma za jednu sedmicu! (RECEPT)

Žena

Ketrin Zita Džouns ima 49 godina, a izgleda zanosno, sve zahvaljujući kupus čorbi, pomoću koje gubi kilograme.

Na časovima mačevanja i jahanja, poznata glumica stiče kondiciju i jača mišiće. U tom periodu izbegava hleb, alkohol, voćne sokove, smrznutu hranu, slatkiše i grickalice.

foto: Profimedia

SASTOJCI

Veza mladog luka ili dva praziluka, pola kilgrama paradajza, dve zelene paprike, glavica kupusa, pet šargarepa, veza celera, veza peršuna, vegeta, so, biber, kari i čili.

PRIPREMA

Sitno iseckajte povrće i stavite ga u šerpu. Potom ga prelijte sa dva litra vode i kuvajte oko 10 minuta dok voda ne provri. Nakon što provri, kuvajte oko 30 minuta na tihoj vatri. Na kraju možete dodati malo sirćeta kako bi ublažili jak miris kupusa.

foto: Profimedia

Pet osnovnih pitanja:

Koliko kilograma možete da smršate?

Šest kilograma za sedmicu!

Princip?

Što više kupus čorbe jedete, organizam sagoreva više masti i samim tim više mršavite.

Prednosti?

Za samo jednu sedmicu možete da smršate tako da "upadnete" u garderobu koja je manja od vaše trenutne, čak za dva konfekcijska broja: idealno ako želite u rekordnom roku da doterate liniju.

Nedostaci?

Osnova dijete je kupus. Ukoliko ga ne podnosite, moraćete da ga zamenite drugim povrćem.

foto: Profimedia

Faktor zdravlja?

Blic dijete, u koje spada i ova, mogu da se sprovode najduže jednu sedmicu i ne češće od dva puta godišnje. A, ako se nakon dijete ponovo udebljate, više nećete moći da se radujete izgubljenim kilogramima.

Predviđeni jelovnik

Osim kupus čorbe, u danima dok traje dijeta dozvoljeno je jesti i sledeće prema datom rasporedu:

PRVI dan: Svo voće, osim banana.

DRUGI dan: Sveže i kuvano povrće. Izbegavati pasulj, grašak i kukuruz. Za večeru je dozvoljen kuvani krompir i margarin.

TREĆI dan: Možete da jedete koliko god želite voća i povrća.

ČETVRTI dan: Danas su dozvoljene tri banane sa nemasnim mlekom. Vašem organizmu potrebni su ugljenhidrati, proteini i kalcijum, a tako se smanjuje želja za slatkišima.

PETI dan: Na dnevnom meniju trebalo bi da bude maksimalno 200 grama mesa (pripremljeno bez masti) i šest svežih paradajza (može i isto toliko čaša soka od paradajza).

ŠESTI dan: Meso i povrće - koliko god poželite. Ipak, jedite samo zeleno povrće.

SEDMI dan: Poslednjeg dana možete da jedete rižu, povrće i da pijete nezaslađene voćne sokove.

foto: Shutterstock

Kurir.rs, Foto: Profimedia