Foto: AP Photo/David Zalubowski, EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

košarkaš presrećan

VRATIO JE SRBIJU NA VRH, HVALA MU: Jokić nije krio oduševljenje što je Đoković ponovo najbolji teniser sveta

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od ponedeljka će ponovo biti prvi reket sveta, pošto će prestići Nadala, koji se zbog povrede povukao sa mastersa u Parizu.

Tenis
> 20:15h

Noletu je za prvo mesto bilo dovoljno da ostvari bolji učinak od velikog rivala u "gradu svetlosti", a to je uradio već plasmanom u drugo kolo, ali je pokazao da se time neće zadovoljiti, pa je ovog četvrtka savladao i Damira Džumhura za prolazak u četvrtfinale.

Novakov uspeh i povratak na tron nije prošao neopažen, pa su stigle čestitke od Nikole Jokića, asa Denvera.

- Drago mi je što je opet prvi na svetu i što je stavio Srbiju na prvo mesto, mislim da je on pravi ambasador i ja mu čestitam i zahvaljujem na tome - rekao je Nikola Jokić.

Inače, naš košarkaš je nastavio da pruža sjajne partije u NBA ligi, pa je tako u noći između srede i četvrtka u trijumfu Denvera imao učinak od 22 poena, 12 skokova i devet asistencija.

- Mnogo nam je bila potrebna ova pobeda, kako bismo nastavili niz. Već u noći između četrtka i petka igramo protiv Klivlenda i treba da pobedimo, da ne bismo posle, u aprilu ili maju, žalili za nekim trijumfom - istakao je Jokić.

Kurir sport / RTS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: