Foto: promo/Beogradski festival igre

PORUČILA

U SRBIJI SE NE ULAŽE DOVOLJNO U BALETSKE IGRAČE! Gala Jovanović: Talenat se mora negovati! (FOTO)

Pop kultura

Solistkinji baleta Državne opere iz Beča Gali Jovanović dodeljeno je priznanje Beogradskog festivala igre "Vip poziv", sa ciljem da domaće baletske umetnike koji su svoju karijeru razvijali u inostranstvu na trenutak vrate na domaću scenu i predstave publici u Srbiji.

foto: promo/Beogradski festival igre

Gala, koja je inače bila zaštitno lice ovogodišnjeg festivala igrajući u promo-filmu, kaže da nije ni sanjala da će dobiti ovako prestižno priznanje.

"Uloga u projektu Beogradskog festivala igre donela mi je mnogo. Veliki broj ljudi je kontaktirao sa mnom. Svi znaju za ovaj festival u svetu jer je veliki broj svetskih baletskih kompanija bio gost Beograda. Biti zaštitno lice za mene je bila velika čast", kazala je Gala Jovanović.

Ona ističe da je u baletu najvažnija disciplina.

"Talenat je važan, ali mora se raditi na sebi u svakom pogledu. Svuda, pa i u Srbiji, može se doći do vrha, ali ovde fali onih koji bi trebalo da podstaknu baletske umetnike. Narodno pozorište mora da ima više discipline i ulaganja u igrače. Mi imamo i te kako talentovane ljude, ali se moraju negovati", kaže Gala, koja inače igra i u čuvenom komadu "Žizela".

foto: promo/Beogradski festival igre

Kurir.rs/M.C/Foto: Promo/Beogradski festival igre