Foto: Printscreen/ Facebook

SKAMENIO SE

PLUTAO JE PO MORU, MISLIO SAM DA JE LUTKA: Ribolovac poranio da peca, pa počeo da doziva BOGA kad je ugledao DETE!

Dečačić od 18 meseci spasen je na Matata biču, na Novom Zelandu, zahvaljujući ribolovcu koji ga je ugledao kako pluta po vodi.

Planeta

"Plutao je po moru i pomislio sam da je lutka. Posegnuo sam za njim i uhvatio ga za ruku, ali sam i tada bio siguran da je lutka", kaže Gas Hat, ribolovac.

Lice mališana izgledalo kao da je od porcelana, ali se onda začuo tihi pisak i Hat je pomislio: "Bože, ovo je beba, i živa je."

Čista je slučajnost što je bio tu da spase dete koje se u ranim jutarnjim satima 26. oktobra izvuklo i šatora u kampu "Marfiz". On kaže da obično peca u samom kampu, ali da je u petak prošetao oko 100 metara dalje.

Namestio je štapove, a kada se oko 7.15 vratio na isto mesto da proveri da li se nešto uhvatilo, ugledao je kako nešto pluta po vodi.

"Imao je ludu sreću, ali očigledno mu nije bilo vreme", kaže Hat.

Njegova supruga Su otrčala je do šatora detetovih roditelja nakon što je od upravnika kampa saznala da samo oni imaju bebu.

"Otrčala je do šatora i pitala ih gde im je beba: "Upravo smo izvukli jednu iz mora"" priča Hat.

Spasioci su brzo stigli i ukazali detetu prvu pomoć, pre dolaska hitne pomoći, kojom je prevezen u bolnicu u Vatakaneu.

Ispostavilo se da je dete povuklo rajsferšlus šatora dok su roditelji spavali, provuklo se ispod krila i krenulo ka plaži.

Kurir.rs/ Nzherald.co.nz

Foto: Printscreen/ Facebook