Foto: Printscreen YouTube/BN TV

ULAZE U VLAST?

ČAVIĆ O RASPADU OPOZICIJE U SRPSKOJ: Savez više ne postoji! (VIDEO)

Dragan Čavić objavio je to nakon sednice Predsedništva stranke da NDP nije član Saveza za pobjedu. Tako nešto, kaže Čavić, više ne postoji.

Bosna i Hercegovina

Lider NDP ne krije da je imao kontakte sa Miloradom Dodikom i to prošlog vikenda. Što se njega i njegovih u stranci tiče, nemaju ništa protiv razgovora o formiranju vlasti.

"Ja želim da vam kažem da smo mi imali kontakte, ja sam imao kontakte sa, u poslednjih nekoliko dana sa predsendikom SNSD i mi smo dobili poziv da razgovaramo sa ostalim aketerima, oko novog konstituisanja vlasti", istakao je Dragan Čavić, predsednik NDP.

Opozicija je izgubila na izborima i to su potvrdile i brojke i sva potrebna tela, podseća Čavić. Nije zadovoljan rezulatom ni sopstvene stranke, jer su lošiji za 17 odsto. Mogao bi, možda, opravdanje da nađe i u činjenici da njihove teme u opoziciji često nisu bile prihvaćene. Ali tvrdi da od njih neće odustati. Svoje principe će, kaže, izneti i u razgovoru sa vladajućima.

"To su politike koje se tiču ekonomije, vladavine prava, i socijalne pravde te tri teme, će u svakom slučaju biti ono što smo proteklih godina u opoziciji predlagali ko zna koliko puta i nije bilo prihvaćeno samo zato što ide od nas", istakao je Čavić.

Uverava Dragan Čavić i da mu još ni jedna fotelja nije nuđena, pa ni ona u Elektroprivredi koja se pominje da će pripasti upravo njemu. Ipak, smatra da su u tom preduzeću smene nužne.

Kurir.rs/ Atvbl.com

Foto: Printscreen/ Youtube