Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Tuga pregolema!

BOJAN (15) JE UMRO OD ASTMATIČNOG NAPADA, A RODITELJI TVRDE: Hitna nije htela na teren! Tragedija u Pećincima!

Bojan Trifunović (15) iz sela Ašanje preminuo od posledica astmatičnog napada jer su, kako tvrdi majka Branka, lekari odbili da mu pomognu

Društvo
> 19:59h

Petnaestogodišnji Bojan Trifunović iz sela Ašanje kod Pećinaca preminuo je u ponedeljak uveče od posledica astmatičnog napada, a roditelji za njegovu smrt krive lekare Hitne pomoći u Pećincima jer, kažu, nisu hteli da izađu na teren i njihovom sinu pruže pomoć.

Kada je dečak počeo da povraća i da se guši, roditelji su ga povezli prema Pećincima, usput zovući Hitnu pomoć da im krene u susret, ali su oni, prema tvrdnji majke Branke, odbili to da učine, pravdajući se da će se mimoići i da je bolje da dečaka dovezu lično.

Pošto su posle pola časa reanimacije u Hitnoj pomoći u Pećincima lekari shvatili da dečaku ne mogu pomoći, hitno su ga ambulantnim kolima prevezli u Institut za majku i dete u Beogradu, ali je bilo prekasno.

Lekari Instituta su dali sve od sebe da tinejdžera povrate u život, ali mu nije bilo spasa i roditelje su obavestili da je preminuo.

Bojan Trifunović danas je sahranjen, a zašto se lekari nisu odazvali na vapaje njegovih roditelja da mu pomognu, Kurir je odgovor potražio u Hitnoj pomoći u Pećincima.

Rečeno nam je da je načelnik Hitne službe dr Milan Gnjidić na terenu. Direktorka Doma zdravlja Pećinci ranije je izjavila da je formirana komisija za unutrašnji nadzor.

Kurir.rs/Slavica Tomčić Foto:Marina Lopičić